Sidor

söndag 27 mars 2016

Römertopfen kom fram igen

Idag blir det middag gjord i lergryta. En väldigt bra metod att laga mat med. Inte snabbt men maten sköter sig själv. Konstigt hur en pryl som lergrytan helt försvinner. Brukar du laga mat i lergryta?

5 kommentarer:

  1. Vi gör gärna kyckling i lergryta som vi lagar så den fallet i bitar

    SvaraRadera
  2. Vi ska ha Kassler med purjolök i Römertopf idag. Smaskig och helt enkelt att laga med bara lite vitvin som vätska.
    Med hälsningar från Tyskland.
    Marlies

    SvaraRadera
  3. Jag brukar laga grishalsskivor i bl a i min gryta. Skivad potatis i botten, på med lite buljong och kryddade skivor på toppen. Enkelt och sååå gott ☺
    Men jag undrar vad du gjorde i din gryta - det ser så mumsigt ut ��

    SvaraRadera
  4. Garntrassel: Jag gjorde porterstek med massor av grönsaker under och över köttet. Det blev gott men blev klart mycket snabbare än jag hade tänkt mig. Men det blev bra ändå.

    SvaraRadera
  5. Ja, lergrytan är bra att laga mat och baka i.

    SvaraRadera