För någon vecka sedan snubblade jag över ett recept som jag verkligen ville testa. Det var en solrospaj som Korg- och Presentboden lagt ut. Hur jag hittade dit vet jag inte riktigt men jag sparade i alla fall länken. Och igår skulle jag göra pajen.
I texten till receptet står det: "Vad passar bättre nu på våren än en solrospaj! Alla späda skott som kommer upp kan man ta vara på. Du kan ta nässlor, spenat, kirskål, grönkål, morotsblast m.m.".
Så jag tog mig ut för att plocka nässlor och lite annat som kunde passa. Jag brukar bara göra nässelsoppa av nässlorna men kul att även testa något annat.
Jag hittade mest nässlor men jag tog även lite kirskål. Men det var bara nässlorna som kändes på smaken. Jag hade också lite köpt spenat som jag la till.
Jag glömde fota innan jag la på översta lagret pajdeg men i mitten där jag sedan ställde skålen för att forma mittendelen, la jag fyllning och sedan en ring av fyllning längs ytterkanten. Det var en liten miss i receptet för det står att det ska vara bl.a. 100 gram riven parmesanost och det står att en ska blanda i parmesanosten med färskost och det gröna. Längre ner i receptet står det att en ska strö över parmesanosten. Men då hade jag redan blandat i det i fyllningen. Men jag rev ytterligare lite ost över innan jag la över pajdegen.Jag skar "blombladen" och vred runt innan jag tog bort skålen som markerade blommans mitt.
Så här såg det ut innan jag stoppade in pajen i ugnen i 180 graders värme...
...och efter ca en halvtimme såg det ut så här. Pajen var väldigt god och jag kommer helt klart att göra den igen.
Så gott det ser ut!
SvaraRaderaDet var väldigt gott så den pajen kommer jag att göra fler gånger, Heidi
SvaraRaderaHerlig... nam, nam takk for tips :-))
SvaraRaderaJeg prøve kake. God helg for deg.
Hilsener fra Viola