torsdag 5 maj 2016

Ett foto i timmen

Idag är det många som dokumenterar sin dag i bilder. Fler hittar du här.
När jag vaknar är det fortfarande frost på gräset. Inatt har det varit -3.2 grader som kallast. Men det kommer förstås bli varmt och skönt på dagen.
 Jag har sakta insett att det är dags att ta tag i träningen igen. Jag är en typisk periodare men nu har jag ätit helt fel och inte tränat något på länge och idag slog det mig plötsligt att jag hade lust att sätta igång. Har hört talas om appen C25K som är ett sätt att komma igång att springa. På 8 veckor byggs muskler och kondition upp så att en ska orka springa 5 kilometer och även om jag inte tänker börja springa gillar jag ändå att ha en app som hjälper mig att komma igång. Lite joggande kan inte skada, tänker jag. Här kan du läsa lite om hur appen fungerar.
 09.20 äter jag frukost på verandan och känner mig väldigt nöjd med mig själv. Får ett telefonsamtal om att jag ska få besök...
 10.30 har jag haft hembesök av en kille som kollade om det skulle fungera med en robotgräsklippare hos mig. Det vore skönt att alltid har klippt gräs. Nu ska jag fundera och han skicka en offert så får vi se hur det blir framöver.
 11.30 Sent omsider kommer jag in i duschen.
12.30 fotar jag vad jag har på mig eftersom jag är med i en utmaning i maj, Me Made May, där det handlar om att använda sina egengjorda kläder så mycket som möjligt under en månad och dokumentera det i blogg och på instagram.
 Vid halv två-tiden åker jag iväg för att hälsa på mamma.
 Vid halv tre-tiden fotar jag de japanska körsbärsträden utanför hennes balkong.
 Vid halv fyra läser jag expressen
 Vid halv fem-tiden går jag och tar ut pengar till mamma och handlar lite.
 Vid halv sex-tiden är jag på väg hem igen.
Strax efter sex-tiden kommer jag hem och får sätta mobilen på laddning. Det tar på batteriet att hålla på och fota hela dagen och köra lite appar av olika slag.
Runt 19 går jag ut i lillahuset på gården för att hämta lite middagsmat. Jag tror att frysen i stora huset börjar ge upp så jag har flyttat över allt till den andra frysen.
Vid 20-tiden har jag gjort lite lchf-snacks. Dvs ost som jag smält i ugnen och kallar ost-chips. Ska köra lchf hardcore ett tag eftersom jag slarvat förskräckligt den senaste tiden och behöver få ordning på det. Men ost-chips stillar mitt sug.

Glöm inte att skriva en kommentar eller åtminstone Hej så att jag vet att du varit här!

14 kommentarer :

Eva sa...

Titter innom på din dag.

Mikaela sa...

Hoppas allt var väl med din mamma! Körsbärsträd, det borde jag plantera, undrar om dom klarar sig så högt upp? Älskar körsbärsblommorna (och körsbären...) :)

Efwa - Medea sa...

Jo, det är okej med henne. Stabilt dåligt skulle en kunna säga. Det finns säkert sorter som kan klara sig på mer nordliga breddgrader gissar jag.

Tinnan sa...

Tänk att körsbärsträden blommar hos dig fortfarande. Här i Helsingborg släppte de sina blad i början av veckan.

Kattis sa...

Här hade vi inte frost i natt, men ej heller några blommande fruktträd. Lycka till med träningen!

Ulrika sa...

Har börjat med strängare lchf igen jag med, hu som jag slarvat på sistone. Och jag mår bara dåligt (framför allt magen) av att slarva så jag fattar inte varför. Korkat, bara.

Hanna sa...

Oj vad många härliga soliga bilder! :D

Ullfull sa...

Hej! Jag läser alltid men är dålig på att kommentera... Lättare på Instagran. Kram Anita

Frolic-Eirin sa...

takk for titten.. Da jeg så lille huset tenkte jeg på Emil i Lønneberget....

Micke sa...

Verkar vara ett kallhål det där ;)
Här var väl 3-4 plus under natten.

Borde kanske kolla in om de blommar "de rosa" inne i stan här också.. tror jag fotade nått vid den här tiden (eller nån dag senare) ifjol.

Vonkis sa...

Oj, frost nu. Fryser av bara tanken.
Det där med ögonskydd på natten lät som en bra idé.

Vonkis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
frisky frog sa...

Har tränat lite sporadiskt för Vårruset. Tyvärr satte tre dunderförkylningar på raken stopp för allt spring, men gå 5 km på 45.55 är jag nöjd med. Nu tänker jag börja om igen och testar c25k som du tipsar om. Tack för den! =)

Sofia sa...

Jag har också slarvat med min lchf ett tag, men ska försöka skärpa mig snart... Ostchips är ju så gott!