söndag 6 januari 2019

Min dag i bilder

Idag fotar jag och många andra sin dag en gång i timmen. De andra hittar du på ettfotoitimmen.se.
 Jag vaknar vid halv sju men kommer inte på att det är EFIT-dag förrän strax efter sju. I köket samsas ljusstaken med mimosakvistarna som påminner om att det snart blir vår igen.
Missar att fota och kommer på det igen strax efter tio. Då håller jag på med kommande veckas planering i min bullet journal.
 Strax efter elva fotar jag min "standardvy" från terrassen. Det blåser iskall Mistral men solen skiner och himlen är underbart blå.
Vid tolvtiden funderar jag över min syplanering av min garderob. Det kommer troligtvis bli en kombinerad vår och sommargarderob eftersom jag förutom att vara med i fb-gruppen Sy garderoben med en plan även är med i ett amerikanskt forum och syr en garderob bestående av 11 plagg.
Strax efter 13 sätter jag igång och fixa mina bilder så här långt. Ska kolla runt på de andra som också fotar.
Vid 14-tiden fortsätter jag med planeringen och ser till att veckans uppgifter kommer in i Trello som är det digitala verktyget jag använder för min planering. Jag har även en bullet journal men den digitala ger översikt över en längre period.
 Vid tre-tiden blir det lite traditionsrikt fika vid datorn. Vid trettonhelgen äts det otroliga mängder Galette des rois och även vi tog en smakbit.
Missade visst att fota vid 16 men vid 17-tiden plockar jag tillbaka mina washitejprullar och avslutar planeringsdagen. Nu tror jag att jag ska sticka en stund.
 Vid sex-tiden börjar jag skära den lila blomkålen som jag köpte på marknaden igår. Häftig färg och det blir spännande att se hur blomkålsmoset blir som jag ska göra av den.
 Strax efter sju äter vi stekt Magret de Canard (ankbröst), sallad och ett lite grålila blomkålsmos. Det smakade som vanligt och det var lite kul med en annan färg tycker jag.
 En stund efter åtta tittar vi på ett avsnitt av "Konsten att städa" med Marie Kondo. Egentligen handlar det inte om att städa utan att gå igenom alla sina prylar och bara behålla det en älskar. Jag håller på att konmaria båda mina hem och närmar mig slutet. Verkligen kul att se hur det går hemma hos andra människor. Även mannen, som inte läst boken, tittar och får en större förståelse för hur det fungerar.
Strax efter nio har jag kommit en bit på min stickning efter att ha repat upp ca 25 cm när jag kom på att det nog blev för litet för andra gången. Men nu blir det nog bra.
Det här är sista bilden för idag för nu behöver jag gå och lägga mig.


10 kommentarer :

Hanna sa...

Åh vilket härligt väder!

Lillian www.sognafaret.no sa...

Det er litt å følge med på når en skal ta bilde hver time, jeg synse dagen går fryktelig fort på dette viset. Lett å glemme en time man skulle tatt bilde av.

Annika S sa...

Tack för titten.
Man blir alltid lika avundsjuk på dina ljusa och soliga dagar.

noctivagus sa...

Trello är alltid bra både på jobbet och privat :)

https://pylonofthepit.wordpress.com/2019/01/06/efit-190106/

Vonkis sa...

Det var sannerligen en blå himmel, blev glad av att se den :-)

Lillian www.sognafaret.no sa...

Du må være med på din egen blogg med #52lister. Jeg poster en ny hver søndag kl 12 :D

Anna sa...

Inne och kikar på din dag. Lika skoj som alltid.
// Anna

Ariella sa...

Kikar in på din dag. Lila Blomkål?! Såg giftig ut

Hanna sa...

Oj. Vilken häftig blomkål!

Anni sa...

Mimosa - en sann favoritväxt! Åh, vad jag önskar att jag kunde ha ett mimosaträd i trädgården! Inser att det var länge sedan jag köpte en bukett tulpaner eller rosor med en mimosakvist i.

Blomkålen var onekligen vackrare innan den kokades. Läcker färg!