måndag 23 november 2020

En måndag i bilder

 Har en arbetsdag vid datorn hemma idag. Massor med punkter som ska fixas men solen skiner och jag ser hoppfullt fram mot att pricka av det ena efter det andra. Fler som fotar sin dag hittar du på ettfotoitimmen.se.

Vid sextiden gör jag min första kopp kaffe. Idag är det lite ovanligt eftersom vi ska ha hantverkare som kommer för att börja renovera vårt lillahus som ska kunna användas som gästhus och för uthyrning. Mannen går för ovanlighetens skull upp strax efter mig. Vilket gör att jag helt glömmer bort att fota kl. 07

Vid åtta-tiden har jag som vanligt mitt promenad-möte med onlinekollegor. Det är det röda lilla huset som ska renoveras från grunden. Vi har anlitat en byggfirma som specialicerat sig på att renovera gamla hus. Ser verkligen fram mot att få det klart. 

Efter en timmes promenad och strategiprat närmar jag mig hemmet igen. Vi bor i det ljusa huset i slutet av allén. 

Sitter till slut vid arbetsplatsen och kommer igång med allt som ska göras.
Vid elvatiden har jag flyttat om mina arbetsplatser lite och burit ner min stora 32" skärm för att faktiskt använda den när jag jobbar. Jag gillar mer att sitta och jobba nära mannens arbetsplats än att sitta själv på andravåningen. Min laptopskärm är typ en fjärdedel av min stora skärm så jag får plats med mer sida vid sida istället för att ha allt i lager bakom. 
Vid tolv-tiden äter vi lunch och trots att det nästan alltid är massor med fåglar vid matstationen får jag bara med en lite talgoxe på bilden. 
Vid ett-tiden har hantverkarna lunch. De har med sig en egen mikro och äter sin lunch utanför huset de ska jobba med några månader framöver. 
Vid 14-tiden fotar jag min rosavita novemberkaktus efter att ha kommenterat Vonkis vackra korallfärgade. Har bara fem blommor kvar plus två-tre knoppar. Fick ta bort 10 vissna blommor men den har också blommat ett bra tag. 

Sitter mest och jobbar vid datorn så 15-bilden blir på en blommande orkidé jag har bakom ryggen vid min arbetsplats, i matrummet. 
Vid fyratiden har jag plockat fram några överstrykningspennor och markerar lite. 
Vid femtiden sitter jag fortfarande vid datorn. Lite nöje, lite jobb...
Avslutar arbetsdagen med att ändra en massa lösenord som enligt uppgift "läckt ut". De flesta vara gamla lösenord som jag haft i många år, på sajter där det inte egentligen spelar någon roll. Men bytt är bytt. 
Vid 21-tiden har vi tittat på ett avsnitt av the Crown och jag stickar på en liten kofta till barnbarnet som ska födas om några veckor. 


7 kommentarer :

Vonkis sa...

De är sannerligen vackra novemberkaktusarna :-)

Skönt att renoveringen har kommit igång, hur länge kommer de hålla på?

Micke sa...

Vad ska göras utvändigt då som kommer ta så lång tid? Kan ha missat nått här.. Ah, nu läser jag det igen och att lilla röda ska helrenoveras.

Efwa - Medea sa...

Vonkis: Precis som Micke skriver ska huset "blåsas ut" och renoveras från grunden med bra material och de fick riva bort spånskivor, gullfiber, plastisolering osv. från en tidigare påbörjad renovering. Det kommer att ta upp mot ett halvår. Men då är de inte hos oss hela tiden utan håller på med flera projekt samtidigt och eftersom vi kom in sist kommer de i början bara vara hos oss sporadiskt när andra byggen står stilla.

Lillian www.sognafaret.no sa...

KLart man må ha blomster i vinduskarmen. Det blir så mye triveligere når man har noe pent å titte på.

Versch sa...

Så härligt att komma ut i dagsljuset, själv hann jag bara med en kortis när det var ljust men en längre promenix på kvällen.
Vad spännande med ett byggprojekt.

Anni sa...

Hoppas du tagit före-bilder av det lilla röda huset innan byggarna satte igång. Det är ju så kul och inspirerande att se före och efter!

Tänk att du hunnit få så många barnbarn som du skrev om hos mig. Jag trodde du bara hade ett och att nummer två var på gång!

Efwa - Medea sa...

Anni: Jo, jag har tagit flera omgångar med före-bilder. Både som det såg ut innan vi själva tömde ut en massa skräp och möbler och efter det. Och nu ska jag fota åtminstone en gång i veckan har jag tänkt.
Ja, det har blivit ett antal barnbarn. Jag har ju fem barn och två av dem fick 2015. Sedan fick alla fem varsitt inom ett år med början januari 2017 och nu är det min äldsta och yngsta som får sin tredje resp. andra. Dessutom har jag bonusbarnbarn som är mannens.