lördag 21 november 2020

Fem svar

 Jag lyckades svara på Elisas frågor igår, fredag. MEN när jag tittade nu hade jag inte publicerat mina svar i bloggen. Men här kommer dem. Fler som också svarat hittar du i Elisas blogg.

Vilken var din senaste oväntade utgift?

Igår kom jag på att jag skulle klippa mig och jag har sån tur att min frisör alltid har tid för mig. Oväntad utgift för att jag inte visste om att det skulle bli av när jag vaknade i morse.

Vad är en trevlig överraskning?

En trevlig överraskning är när mannen lagat extra god mat när jag kommer hem från jobbet. Det är fantastiskt att bli ompysslad och få maten lagad. I mitt förra liv var det alltid jag som lagade mat och jag gillade det. Men det är underbart att äta mat som någon annan lagat. 

Vad är något du inte kan hitta?

Tills igår var det en slags manick som ligger i frysen och träs över tex. en vinflaska för att snabbkyla. Den har varit borta i flera år och plötligt hittade jag den idag när jag öppnade en frys som stått i ett förråd men nu ska flyttas till ett annat ställe. Annars tror jag nog att jag hittar det mesta när jag verkligen vill. 

Vad gömmer du dig från?

"Gömmer" är kanske inte rätt ord men jag försöker verkligen undvika att smittas av covid, framför allt för att min man är 20 år äldre än mig och alltså i riskgrupp dessutom på fler än ett sätt. Det får bara inte hända att jag, och i förlängningen han, blir smittad. På bilden provar jag ett munskydd jag sytt. Får testa vidare för att hitta material som går att andas genom. Det här med två lager vindtätt tyg fungerar inte för mig. 

Vad gör du vid oväntat besök?

Just nu händer det inte att det blir oväntade besök men i vanliga fall tror jag att jag hittar några saker i hallen som behöver plockas undan och jag stänger dörren till sovrummet eftersom det gränsar till hallen. 

Sedan pratar jag väl på som vanligt och om jag kommer på det så frågar jag om personen i fråga vill ha lite kaffe.  

6 kommentarer :

Hanneles bokparadis sa...

jag beställer inte tid för frisör, hoppas att han har tid, annars går jag till biblioteket mitt emot och väntar.... toppade håret för någon månad sedan. Gamla vitvaror vill vi bli av med snabbast möjligt... Maken är sju år yngre, men vi vill ju inte smitta någon, vi umgås inom familjen, när ingen är förkyld, konstiga tider, kanske blir det ganska ensamt under julen...

Anna sa...

Åh, att komma hem till en färdiglagad middag efter en lång dag på jobbet, där snackar vi trevligt!!

Paula sa...

Härligt att du blir bortskämd med mat ibland, det förstår jag att du uppskattar. ja nu får vi verkligen lägga manken till för att inte bli smittade, jag tillhör riskgrupp så jag är ytterst försiktig vilket lett till att jag ännu inte varit iväg och träffat två nya barnbarnsbarn som kommit till världen. Tackar den nya tekniken som ändå ger mig möjlighet att känna mig närvarande...
Ta hand om varandra, hoppas du hittar en bättre variant av munskyddstyg. Kan man inte googla?

Mrs Calloway sa...

min frissa måste bokas månader i förväg! nu är det kanske något lättare. men inget drop - in där inte. jag har köpt munskydd men inte börjat använda dem ännu. jag tycker att en får väldigt motsägelsefulla uppgifter av expertisen. alltid bra att bli bjuden på mat och slippa laga själv

Susie på Stjärnarve... sa...

Har inga problem med att gå till frissan, jag har tappat nästan allt hår. Har bara lite vitt fjun kvar som min gubbe frågar om han ska raka av nästan varje dag- men det får han inte. Det lilla jag har kvar vill jag "njuta" av! *fniss*
Vi är båda i "riskzonen" och undviker alla kontakter så mycket som möjligt, vilket är ganska lätt - förutom det där med att handla mat och besöka vc och sjukan.
KRAM/Susie

http://kraka.moah.se sa...

Det är just det. Det går i stort sett inte att andas genom ett munskydd som fungerar någotsånär. Det är därför så många av oss som jobbade i första vågen får ångest bara vi tänker på att ta på oss eländet igen. Ett bra tyg och sedan en ficka med dubbelt kaffefilter är ungefär lagom tätt. Men då gäller ändå avstånd på ca 2 meter förstås.