söndag 25 april 2021

Sista söndagen i april

Idag har jag fotat en gång i timmen. Egentligen var det EFIT-dag igår men då fotade jag bara några få bilder. Men ville gärna vara med den här gången och därför fotar jag idag istället. Fler som fotat sin dag hittar du på ettfotoitimmen.se

De flesta morgnar fotar jag vyn mot sjön. Det är kul att se hur samma utsikt förändras över tid. 
I veckan hittade jag en passiflora (passionsblomma) och hoppas att den klarar sig ett tag. När vi bodde i Frankrike hade vi en stor passiflora som växte över en hel vägg. Men här i vårt kalla klimat (zon 5) klarar den sig bara inomhus.
Här är en bonusbild på den underbara blå himlen en liten stund innan jag gav mig ut på en cykeltur.
Vid fem i nio har jag precis vänt på min runda. Jag cyklade ca 13 km totalt, vilket fick räcka för idag. Temperaturen var runt noll så det räckte med den turen. 
Vid fem i tio planerar jag lite för framtiden.
Vid fem i elva har jag nyss tagit ut en långpanna med nygjord granola ur ugnen och hällt på lite hackade tranbär och  några deciliter linfrön. Det blir gott till frukostyoghurten framöver.
Vid tolvtiden tar jag en tur runt huset med dammsugaren. Städar lite mer men just när det är dags att fota är det dammsugarens tur att jobba lite.
Efter lunch blir det en kopp kaffe.
Vid tvåtiden vilar jag en stund i soffan och spelar några omgångar Candy Crush.
Vid tre-tiden lyssnar jag på slutet av senaste ljudboken. Det är som du ser på bilden, Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck som jag lånat via bibliotekets ljudboktjänst Biblio.
Vid fyratiden tittar jag på några instruktionsfilmer inför kommande veckans jobb.
Vid femtiden överraskas jag av mannen som kommer med en skål Polly och en kopp kaffe. Mums!
Vid sex-tiden skriver jag äntligen ett brev till min brevvän i Linköping. Det var alldeles för längesedan men nu när jag hittat ett brevpapper på secondhand blev det äntligen av. 
Vid sju-tiden när vi ätit klart vår middag har vi ett skådespel utanför fönstret. Flera domherrar äter solrosfrön och på åkern går en ensam trana. På bilden kom bara en domherre med men de var flera par som ibland satt på matstationen samtidigt. 
Vid åtta-tiden har vi precis tittat på väderprognosen och sedan ser vi ett avsnitt av serien Belgravia.
Fick skynda mig ut i kylan för att hämta in tvätten som hängt på tork. Ååh vad det doftar gott av tvätt som torkat ute. 
Avslutar dagen med samma vy som på morgonen. Det är väldigt kallt men vackert. Termometern visar bara på 2 plusgrader, så det blir nog tyvärr frost även i natt. 


7 kommentarer :

Heidi sa...

Jag minns de fina passionsblommor du tog när du fortfarande levde i Frankrike, fantastiskt vackra. Jag hoppas att din nya blomma, växer och blommar lika fint som den du lämnade när du flyttade:)

Efwa - Medea sa...

Ja, det hoppas jag också Heidi. Men det är kanske svårt. Vi bor i växtzon 5 nu och några mil från Medelhavet har ju en helt annan möjlighet att få växter att överleva. Vår höga mur runt innergården skyddade ju även mot den iskalla Mistral-vinden.

Anni sa...

Väderprognosen blir man ju inte glad av, det där med aprilväder räcker nu tycker jag. Då behövs Polly som tröst ;-)
Passionsblomman kan du säkert ha ute i sommar. Jag har en som övervintrat inne i två år nu, den har t o m gett småplantor! De är så fantastiska när de blommar!
Kul att du är med igen :-)

Ulrika sa...

Dina dagar tycker jag alltid om att följa.

Så vackra passionsblommor är alltså, wow!

Razzy sa...

Tittar in på din dag, vilken vacker passionsblomma.

Annika sa...

Hej och tack för titten hos mig
När man ser tranor då har våren kommit, fast det är kallt fortfarande

Micke sa...

Tänk, den sjön har jag ju sett :) Ja, lite till också.

Ni har ingen värme heller konstaterar jag.