fredag 26 mars 2021

Tiden

Plötsligt är det i slutet av mars. Förstår inte hur fort tiden går, men det är som det är. Det är fantastiskt att det blir ljusare om dagarna och nu till helgen när det blir sommartid blir det ännu bättre. Så härligt när kvällarna blir ljusare. Är däremot inte så förtjust i att det blir ljust så tidigt på morgonen eftersom jag vaknar av ljuset även att jag har en mörkläggnings-rullgardin. 

Är du för sommartid som normaltid eller vad är anledningen till att du inte är det?

Jag är för sommartid som normaltid som du förstår. Att ha dagsljus längre på vintereftermiddagarna vore fantastiskt. På morgonen är det ju ändå mörkt vilken typ av normaltid det än är. Så jag är FÖR sommartid som ständig tid. 

Idag ska jag se till att svara på Elisas Fem en fredag:

 1. Vad är det sista du gör innan ögonen stängs för natten?
  Jag läser några sidor ur en bok, spelar några omgångar CandyCrush och aktiverar sedan "att jag sover" på min telefon för att ha koll på min sovtid. Iofs har jag numera en aktivitetsklocka som registrerar sömnen men jag har vanan att sätta på det och fortsätter ett tag till. 
 2. Vad handlade din senaste dröm om?
  Har verkligen ingen aning. Minns i stort sett aldrig att jag drömt något.
 3. Hur många timmar sömn per natt brukar du få?
  Det brukar bli runt 7 timmar. Tyvärr vaknar jag vid 05 och är sedan supertrött vid 22 och så fortsätter det... Men i morse sov jag faktiskt till 06 så vi kan kalla det sovmorgon. 
 4. Är du en morgonlärka eller nattuggla?
  Om jag inte var så trött på kvällen så är jag egentligen nattuggla. Jag älskar (älskade) att vara uppe sent för att göra en massa saker för mig själv. Men nu för tiden när jag vaknar tidigt har jag väl blivit morgon-människa (mer än morgonlärka).
 5. När sover du som bäst?
  Jag sover nog som bäst de första timmarna. Sen kan jag bli störd av ljud eller att någon vaknar och går upp och sedan kan jag sova lite sämre. Sover lika bra hemma som borta. Tror jag, det är ju inte så att jag kunnat sova borta det senaste året.
Hoppas att jag inte dröjer mer än en månad innan jag bloggar här igen. Däremot har jag tänkt blogga mer frekvent i min syblogg på medeas.se/. Har anslutit mig till en bloggutmaning där jag ska blogga en gång om dagen i 30 dagar och jag börjar nästa vecka. Välkommen dit!

6 kommentarer :

Geddfish ♥ sa...

Intressant att läsa dina svar. Tänk så mycket vi har för oss innan vi lägger oss och det mesta är vanor.
Trevlig fredag!

Hannas krypin sa...

Jag vill också ha sommartid! Ja tack till mer ljus. Jag är också en morgonlärka. Bästa jag vet är att vara uppe tidigt på morgonen och pyssla innan alla vaknar. Att få morna mig i fred länge liksom.

Hanneles bokparadis sa...

vaknar gärna utan klocka

Mrs Calloway sa...

jag gillar lite absolut lugn både på morgonen och kvällen. 7 timmar är väl en bra sovtid. och jag vill inte hålla på och ändra fram och tillbaka med tiden

Robert W sa...

Vad är det för vits med att registrera sin sovtid. Sover man så sover man. Jag måste ha missat något. (Vore inte första gången.)

Paula sa...

Stackars dig som måste ha mörkt för att sova! Jag har aldrig använt persienn eller mörkläggningsgardin för jag sover lika bra om det är ljust! Jag vill gärna kunna se ut direkt jag öppnar ögonen på morgonen. Min dotter registrerar sin sovtid, varför vet jag inte, hon blir bara frustrerad över att det blir så få timmar.