onsdag 22 september 2021

Nu är det höst

 Vad vi än tycker om det så är hösten här. I alla fall pga att det är höstdagjämning idag. När vi bodde i Frankrike var det tydligt att det enligt almanackan var höst då många började ha på sig höstjackor och skor trots att det ofta var över 30 grader. Så är det förstås inte här i lilla Norrland där vi bor nu. Just idag är det uppehåll men kallt om benen eftersom jag inte vill börja med strumpor än. 

Men idag är det också EFIT-dag och jag fotar en gång i timmen eller i alla fall de flesta timmarna. Fler som fotar hittar du på ettfotoitimmen.se.

06.30 dricker jag första koppen kaffe och bläddrar i en ny bok som kom med posten igår. Den innehåller både mönster och förslag på ändringar jag kan göra för att få "Plagg som passer perfekt". Det är så boken heter.
08.30 har jag kommit till jobbet. Förbereder för ett möte jag ska ha klockan nio och jag hinner med ännu en kopp kaffe. 
Vid halv elva är mötet slut och jag fortsätter att beta av dagens lista. Just här är det lite bildbearbetning som är på gång. 
11.30 letar jag fram ett tyg till en kund. Vi får se om det är som hen tänkt sig. 
Vid halv ett är jag på macken för att hämta paket innan jag åker hem och äter lunch. 
Kl. 13.30 har jag tagit fram garn och stickor för att börja sticka ett par sockor till senaste barnbarnet som är sju veckor. Ikväll ska jag på "syjunta" och då passar det bra att jag börjar på ett par små sockor. 


Fler bilder kommer förhoppningsvis lite senare... 4 kommentarer :

Heidi sa...

Du är verkligen aktiv alla dagar i veckan:)

Lillian www.sognafaret.no sa...

Det er litt godt når høsten kommer, men jeg kunne godt hatt sommer litt lenger.

Anni sa...

Fler som vägrar strumpor, härligt!
Hoppas att du lägger upp resten av bilderna också.

Vonkis sa...

Hur kunde jag missa att det var höstdagjämning i onsdags?

Förr gick jag utan strumpor så ofta jag bara kunde, blev en hejare på att ta av mig strumporna med tårna när jag låg i soffan. Nu för tiden åker stödstrumporna på så fort jag vaknar. Tänk vad ålderdomen kan göra med en :-)