Är förvånad att jordgubbssäsongen är så lång i år. Jordgubbarna började komma i mars och det finns fortfarande på marknaden. Nu ska jag mumsa i mig de här.
De är supergoda. Faktiskt lika goda som svenska även om man fått lära sig att de svenska är bäst. Men jag tror att det helt enkelt är så att de som fått mogna på plats nära där de säljs är lika goda oavsett vilket land de odlas i.
Om ett par veckor kommer nog de först gubbarna att handla här. Har du provat att marinera ( ligga och dra enstund )dem skivade i en gnutta socker , rivet citronskal (alt lime)och lite av citronsaften ? Supergott till glass, pannacotta eller nåt annat smaskigt. Men såklart är de bäst naturella.
6 kommentarer :
Är de lika goda som de svenska??
Längtar efter jordgubbar!
Här tar det ett tag till tyvärr...
De är supergoda. Faktiskt lika goda som svenska även om man fått lära sig att de svenska är bäst. Men jag tror att det helt enkelt är så att de som fått mogna på plats nära där de säljs är lika goda oavsett vilket land de odlas i.
Om ett par veckor kommer nog de först gubbarna att handla här. Har du provat att marinera ( ligga och dra enstund )dem skivade i en gnutta socker , rivet citronskal (alt lime)och lite av citronsaften ?
Supergott till glass, pannacotta eller nåt annat smaskigt. Men såklart är de bäst naturella.
Hör mumsas det också friskt! Italienska, spanska och belgiska, ännu så länge. Söta, goda och somriga, oavsett odlingsland.
Låter gott med citron till. Jag testade för många år sedan skivade jordgubbar på smörgås med svartpeppar på. Det var också gott.
Skicka en kommentar