fredag 28 augusti 2020

Fem en fredag

För några veckor sedan fick jag tips om en kul utmaning genom en av deltagarna på en EFIT-dag. Jag la till en påminnelse i kalendern men inte förrän idag tog jag tag i att faktiskt svara på frågorna. Utmaningen hittar du hos Elisa!

Jag fick fundera en stund men just nu blir mina svar på det här viset:

 1. Vad ser du fram emot i höst?
  Jag ser verkligen fram mot att utveckla mitt företag. Nu har jag haft min tygaffär, Lindbo Textil i ett halvår och det flyter på ganska bra. Nästa projekt är att få igång grundläggande sykurser online! Är du nyfiken på det kan du snart få info på medeas.se
 2. När kommer höstkläderna fram?
  Jag har de flesta av mina kläder i garderoben året runt men jag hoppas verkligen att kunna sy lite nytt att använda när det blir kallare. Efter att ha bott länge i södra Frankrike är det en utmaning att förstå att jag behöver många fler plagg att värma mig med än i det klimat vi hade i Arles. 
 3. När är det på riktigt höst?
  Som jag skrev på förra frågan har vi bott länge i södra Frankrike och där går en enligt kalendern och hösten infaller "helt naturligt" vid höstdagjämningen. Alltså i mitten av september. Och det trots att det då fortfarande är runt 25 grader varmt på dagarna. För mig börjar nog hösten när det blivit oktober. Oavsett om temperaturen sjunkit lågt långt innan dess. 
 4. Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
  Jag vet faktiskt inte... Tänder ljus kanske. Det gör jag den mörka årstiden och det är ju ett tecken på att det börjar bli höst åtminstone. 
 5. Vad tar du med dig från sommaren?
  Jag tar med mig minnet av de härligt varma dagar vi trots allt fick. Jag minns att jag hittade härliga platser med vildhallon och det är något jag inte hittat när vi bodde Frankrike. Jag har badat i vår sjö, vilket jag inte trodde skulle hända. Men när vattnet hade temperaturer över 25 grader kunde jag inte motstå det. 

  Bild från igår kväll när himlen verkligen glödde: 


10 kommentarer :

Bokdamen sa...

Härligt bild! Tänder ljus ja det gör jag en hel del på hösten och vintern, sällan på sommaren. Hoppas det går bra med utvecklandet av företaget. Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

spännande idé med sykurser.

Geddfish ♥ sa...

Nu kommer ljuständningar snart. Mörkret faller. Längtan efter en ny sommar infinner sig.

Paula sa...

Hej, dig har jag stött på under åren du bodde i Frankrike och genom Ett foto i timmen. Så du har flyttat hem till Sverige? Hoppas du ska trivas med det kyligare klimatet och livet i övrigt. Förstår att klimatet skiljer sig en hel del.

Efwa - Medea sa...

Bokdamen: Trevlig helg till dig också. Oftast är det ju för ljust för att tända ljus på sommaren. I år har vi inte haft några myggor så vi har inte ens tänt myggljusen. Skönt iofs. =D

Efwa - Medea sa...

Hannele: Ja det känns verkligen kul med sykurser. Jag har tänkt på det så länge och fått så mycket frågor om det att det verkligen är dags nu.

Efwa - Medea sa...

Geddfish: Håller med om att längtan efter en ny sommar infinner sig. Men jag har fortfarande hopp om att vi får varma dagar i september.

Efwa - Medea sa...

Paula: Ja, vi flyttade tillbaka till Sverige i oktober 2019 så nu har det snart gått ett år. Otroligt stor skillnad på klimatet, speciellt eftersom vi dessutom flyttat till ett "köldhål" i Västergötland. Samma växtzon som i Umeå trots att det är södra Sverige. Men det finns många andra fördelar och vi njuter av en vacker omgivning och nära till barn och barnbarn.

Heidi sa...

Bra frågor, och bra svar! Folk tänker så olika kring saker, och det är intressant att läsa svaren:)

Herr Nilssons Fru sa...

Låter härligt att bo i Frankrike men förstod du flyttat hem till Sverige igen och öppnat tygaffär. Spännande. Hoppas de går bättre och bättre. Kan erkänna att jag inte är någon sy människa, kan på sin höjd sy i en knapp. Nålar sticker man sig bara på. Jo då jag har symaskin, fråga mig inte varför. Ni som kan - ser jag upp till, kul att se allt ni kan åstadkomma med en bit tyg.

Tända ljus på hösten är en gott.
Kramiz