söndag 27 september 2020

Jobbarsöndag

 Dagen idag var avsedd för jobb och det har det blivit men även lite annat. Jag har fotat i stort sett varje timme eftersom det är EFIT-dag och jag är en av många som fotar ett foto i timmen. Fler som fotar hittar du på ettfotoitimmen.se.

Jag vaknar alldeles för tidigt men kommer igång att fota ganska snabbt. Att göra en kopp kaffe är bland det första jag gör. 
06.45 fotar jag ut mot sjön. Det är en tung dimma som ligger över skogen och sjön.
Kvart i åtta har jag kommit igång att sticka på det som ska bli en beskrivning framöver. På ett sätt trodde jag att jag hade lämnat stickdesign bakom mig, men så var det visst inte alls. Tittar samtidigt en video där hon pratar om garderobsplanering. 
08.45 har jag börjat rigga upp för att spela in en video där jag visar hur det dubbelstickade kantbandet vänds. Letar mikrofon, får hostattack och lite annat innan jag kommer igång. 
Vid 09.45 är klippet klart och uppladdat. Tar en skärmdump för att visa er.
10.45 är jag på gång med nästa uppgift som är att gå igenom en modul i en kurs jag går just nu. Det är överväldigande mycket men jag ska ta mig igenom det. 
11.45 är vi på väg mot ett lunchställe. Mannen tyckte att vi skulle unna oss att äta lunch/brunch på närliggande ort och det känns bra och jag får lite ledigt från kursgenomgången. 
Vid kvart i ett är vi inne på efterrätten. Assietten är jätteliten så det är bara mumsbitar av de olika sakerna. Men trots det orkade jag inte äta upp allt. 
Kvart i ett inser jag att det är dags att sila min kombucha. Jag lägger scobyn i sin vätska i en glasburk som ska förvaras i kylen eftersom jag inte direkt drar igång en ny omgång. Jag gör en ganska stor sats och vi dricker inga mängder och då är det bättre att den får vila i kylen mellan omgångarna. Om en vecka - tio dagar drar jag igång en sats igen. En beskrivning av hur det går till hittar du här
Jag jobbar vidare och missar att fota innan tre men vid 15.45 fotar jag ut mot sjön igen. Dimman har lättat lite men ligger strax över trädtopparna.
16.45 går jag igenom en lektion i kursen och tänker på att jag borde göra en backup. Får se om det blir idag eller om jag väntar till i morgon. 
Idag blir det många bilder på min dator. Vid halv sju börjar jag redigera bilder för att lägga upp på ettfotoitimmen.se.
19.30 Efter kvällens middag, som jag missade att fota, tar jag istället en bild på mina palettblad som står i köksfönstret. 
Vid kvart i nio har jag stickat en stund framför tvn. Stickar en Emma-kofta till mig men jag tycker att mönstret är rörigt och jag missar en del. MEN jag är bra på att improvisera så det kommer att bli bra till slut. 
Men nu är jag väldigt trött och går och lägger mig. Har ju trots allt varit vaken sen innan sex i morse. 


7 kommentarer :

Vonkis sa...

Det är alltså nu man ska ge sig ut tidigt på mornarna och fota den fina dimman 🙂

Den där efterrättstallriken såg inte helt fel ut. Hur brukar du smaksätta din kombucha? En vän till mig brukar göra och en gång hade hon i ingefära och svarta vinbär (säkert något mer som jag inte kommer ihåg) och det blev så gott.

Razzy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Razzy sa...

Så snyggt med dimman. Vad är det du pluggar

Efwa sa...

Jag har smaksatt med hallon eller jordgubbar i sommar. Men oftast har vi den naturell.

Efwa sa...

Jag går en kurs i marknadsföring och sälj, enkelt uttryckt.

Anni sa...

Vilket generöst lunchställe ni åkte till om ni fick så mycket efterrätt!
Ingen fridfull söndag för dig, så det var väl skönt att få ett sådant lunchuppehåll.
Gillar hur du läser mönsterproblem själv, så brukar jag också göra och tänker att det är ändå ingen som ser att jag gjort på mitt sätt.

Annika sa...

Tack för titten hos mig
Kul att få åka iväg och äta lunch någon annan stans