söndag 18 oktober 2020

Fem svar om rutiner

 Elisas fredagsfrågor har en påminnelse i min kalender men likväl glömmer jag bort att svara. Jag får se till att påminna mig på ett bättre sätt. denna veckan handlar frågorna om rutiner. Det jag gör utan att egentligen tänka på. 


Hur ser din morgonrutin ut?

Jag vaknar oftast alldeles för tidigt. Går upp, startar kaffemaskinen, startar mannens dator (min är på övervåningen), tar på myskläder el. träningskläder om jag tänkt ge mig iväg på en promenad, gör kaffet och sätter mig sedan i soffan och surfar lite på mobilen innan jag skriver morgonsidor och dricker kaffe. Jag skriver också upp temperaturen, både nuvarande, lägsta och högsta under senaste dygnet. Ibland, ganska ofta fotar jag utsikten mot sjön. Framför allt när det är dags för Ett foto i timmen

Hur ser din kvällsrutin ut?

Efter att vi ätit middag sätter jag mig oftast i soffan och vi tittar på nyheterna, antingen via play eller direkt. Jag väljer en av mina stickningar och stickar medan vi kanske ser någon film el. serie. När jag blir trött gör jag mig iordning och sätter mig en stund i sängen, läser några sidor i en pågående bok, gör några omgångar på Candy Crush (ja, jag håller fortfarande på med det) och släcker sedan lampan och somnar förhoppningsvis direkt. 

Vad måste du göra varje dag?

Jag "måste" dricka kaffe, skriva morgonsidor och sticka några varv.

Har du någon rutin som andra troligtvis inte har?

"Tömmer" musfällor, eller är det något alla gör i dessa tider? Vi har just nu sjukt mycket möss och jag har förstått att det är "ett sådant år". Men det är inte kul men som väl är kommer de inte in i våra uppvärmda ytor utan är bara i kalldelarna. MEN jag behöver gå igenom kallvinden för att komma till mitt arbetsrum på övervåningen. 

Vad gör du sällan som andra gör?

Jag lyssnar sällan på podcasts vilket verkar som att många andra gör. Jag går ytterst sällan i andra affärer än mataffären och köper i stort sett aldrig några kläder eftersom jag syr allt själv. 

Brukar du lyssna på podcasts?

1 kommentar :

Paula sa...

Podcastar är okänt territorium, jag är ljudallergiker o föredrar tystnad,,,fast, jag har blivit lite bättre o kan lyssna på p4 Dalarna på förmiddagen. Angående poddar försökte jag mig på Mark och Jonas, (Levengood o Gardell) och det var det sämsta jag hört på länge...
Ha en fin vecka, kram från pörtet