lördag 3 juli 2021

Ledig sommarlördag

Idag verkar det bli en fantastisk sommardag i min del av Sverige. Det är i slutet av min semester och idag tänker jag njuta av solen, kanske en stund i en solstol, Kanske jag t.o.m. tar en simtur i sjön. Men det beror på temperaturen i vattnet. Efter som det är EFIT-dag idag kommer jag att fota en gång i timmen och fler som gör det samma hittar du på ettfototimmen.se.
08:00 Jag tog sovmorgon idag vilket var väldigt skönt. När jag skrev upp temperaturen visade den på 19.6 grader på norrsidan av huset. Det var ovanligt högt och det lutar åt att det blir riktigt varmt idag. Tur att vi har flera platser i trädgården där det finns skugga. En sak vi lärde oss när vi bodde i Frankrike är att inte sitta i solen, men än om du är på stranden. Iofs använder de flesta parasoller även på stranden så i varmt klimat är men mer noga med att inte vistas i direkt solsken. PLUS att de flesta där smörjer in sig med spf 50. Glöm inte att smörja in dig med solskyddsfaktor idag om du tänker vistas i solen. Jag har smörjt in mig med spf 30.
09:00 sitter jag på verandan och njuter. Såg i väderappen att det nog kommer att mulna på i eftermiddag så jag får sätta mig i min solstol en stund nu och njuta lite. Ja, jag älskar verkligen solsken. Men sitter trots det bara kortare stunder i direkt solsken. 
10:00 har jag burit ut solstolen, tagit med mig en bok och vatten och tänker vila i solstolen en stund. Smörjer förstås in mig med solskyddsfaktor. Bränd vill jag inte bli.
11:00 sågar mannen ner förväxta och döda grenar på en syrénhäck. Vi får fylla i med nya plantor om den inte skjuter nya skott av sig själv.
12:00 har vi gått ner till bryggan för att äta lunch. Det blåser lite kallt och är skugga vid den här tiden. Men ändå underbart att sitta vid vattnet. Temperaturen i vattnet är bara 22 grader och pga den kalla vinden avstår jag att bada idag. 
Vid 13-tiden börjar mannen tömma båten på vatten efter de senaste dagarnas regnskurar. Snart nog kan vi ge oss ut i båten. Jag har tänkt simma över sjön och då ska mannen ro med som följebåt. Jag är med i utmaningen ICA-klassikern och under juli-augusti ska jag simma Vansbrosimmets 3 km. 
Vid två-tiden är vi hemma igen och nu lägger jag mig i solstolen igen. Inser att jag behöver flytta ut mig där det blåser lite för det blev väldigt varmt. 
Vid tre-tiden har hästarna kommit till hagen. De här hästarna har en vilo-vecka från ridlägret och några andra hästar får jobba hårt istället. Det är ca 40 hästar som jobbar och 15-20 som har vilovecka. Sedan växlar det och några av de här får jobba igen och andra får vila. 
Vid fyra-tiden har jag gått in för att förbereda en potatissallad som vi ska äta till något grillat ikväll. 
Vid fem-tiden är det dags för apèro. Vi äter oliver som vi köpte i Frankrike på senaste resan. 
Vid sextiden har jag tagit ut datorn för att göra lite jobb som behövs och dessutom fixa in bilderna från dagen. Snart tänder vi grillen...
Vid sju-tiden äter vi middag i bersån. Höll på att glömma fota men hann precis innan det sista slank ner. 

Vid åtta-tiden kommer det in svarta moln från öster. Vårt hus är förresten nymålat. Tidigare var det en slags mintgrön färg. Men nu är det gult som jag minns att det var när jag var liten. Här är en bonusbild på hur huset ser ut framifrån:


Klockan 21 tänkte jag titta på fotboll och fick lite lördagsgodis i ett glas. Sedan visade det sig att det inte gick att se fotbollen via tv4 Play så vi tittade på något annat istället. 

Vid 22-tiden är himlen så vacker att jag måste fota. Det här blev sista bilden för denna efit-dag. 

11 kommentarer :

Hanna sa...

Denna värmen är tyvärr inget för mig så jag håller mig inomhus eller i skuggan.

Efwa - Medea sa...

Hanna: Det är ju helt rätt att inte vistas i solen när den skiner för intensivt. Men kvällarna brukar bli sköna när det varit varmt på dagen. Oftast går det ju inte att sitta ute på kvällen när solen kanske skuggas och då är det trist med sommar tycker jag. Vi har ingen inbyggd altan så antingen sitter vi i fria luften eller så får vi vara inne.

Lillian www.sognafaret.no sa...

Det måtte være nydelig med en båttur i slikt varmt sommervær! Jeg har sittet i skyggen i dag for det har vært alt for varmt i sola for å sole seg.

Razzy sa...

En underbar dag ser ni ut att ha haft, jag är sällan i solen mitt på dagen jag heller mer än korta stunder.

Anni sa...

"Bara 22 grader" - det är ju jättevarmt badvatten! :-)

Micke sa...

Säger som Anni, bara å bara.. Men vi har varmare i vår lilla sjö. Sen beror det ju lite på vad djup man mäter också.

Efwa - Medea sa...

Anni och Micke: Jättekallt om det dessutom blåser. Hade det varit varmt i luften kanske det hade varit skönt att svalka sig men det blåste kallt, så jag behövde inte svalka mig.

Heidi sa...

Vilken härlig sommardag!

Hanna sa...

Vilken idyllisk plats ni bor på! Underbart! Och vilken härlig dag! Lunch på en brygga är ju drömmen!

Vonkis sa...

Här blir det spf 50 när jag går ut, och helt långärmad tunn tröja.

Karoleen sa...

Skönt att ha möjlighet att sitta på bryggan och äta lunch och bada om man så vill. Men 22 grader låter varmt och skönt! =)