söndag 20 oktober 2013

Vintersömnad

Nu är jag klar över vad jag ska sy härnäst. Det är väldigt kul att fundera och planera och bläddra bland alla tyger som finns i samlingen. Det jag säkert visste från början att jag skulle sy var kappan och klänningen från Deer & Doe. Dessutom är jag väldigt sugen på att börja använda skjortblusar, så det fick det bli några. Kjolar har jag kanske egentligen tillräckligt men jag har också mycket tyg så jag syr nog några till. En kavaj har jag tänkt på länge och den här modellen har jag velat sy sedan jag såg den i Burda i början av 2011. Toppen har redan fått byta modell, eftersom jag hade Gertie's bok med "The Portrait Blouse" som inte skiljer så mycket och den är faktiskt strax färdigsydd. Har bara lite fållande kvar.
Jag har också gått med i Handmade 365 där det handlar om att dokumentera vad jag varje dag har på mig som är handgjort. Det behöver inte vara kläder utan kan vara något smycke eller stickat och jag behöver inte ens ha gjort det själv. Jag har alltid hemsydda kläder så det ska nog funka om jag bara kommer ihåg att fota. Alltihop finns på instagram med hashtaggen #handmade365 och även på Flickr här.

4 kommentarer :

Carina sa...

Jag blir så sugen på att börja sy igen när jag läser din blogg. För många år sedan så sydde jag alla min kläder själv. Men då hade jag en vän som var väldigt duktig så om jag fick problem så visste jag att det alltid fanns någon att fråga om råd. Egentligen är det väl tid som saknas hos mig och inte lusten.

mulliga m sa...

Vinterplanen ser fin ut! Jag är väldigt nyfiken på din kappa. Den såg väldigt söt ut!

Jag har inte kommit till skott med min vinterplan än. Har svårt att bestämma mig för om jag ska sy en kappa eller kavaj. Hoppas få till någon slags plan den här veckan.

Unknown sa...

Jättefina plagg som det ska bli roligt att se uppsydda. Jag "kämpar" på med kortärmade blusar, som du tidigare visat upp.
Cissi

heidi sa...

du är verkligen duktig!