måndag 28 mars 2016

Banoffepaj

Long time ago gjorde jag Banoffepaj när vi var sugna på något sött. Igår fick jag för mig att göra det igen och bjuda några av barnen på när de kom på besök.
Vill du pröva själv kan du göra ungefär så här!
Ingredienser:
100 gram digestivekex
50 gram smör
0.5 burk kondenserad mjölk, kokas till kolakräm
1 banan
1.25 dl grädde
25 gram choklad

Gör så här:
1. Koka den kondenserade mjölken ca 3 timmar. Gärna i en rostfri kastrull. (Jag använde en aluminiumkastrull och den blev alldeles svart.) Var noga med att hela burken är täckt av vatten. Fyll på lite vatten någon gång under tiden så att det verkligen täcker. Låt burken kallna innan den öppnas, annars kan innehållet sprätta ut och orsaka svåra brännskador.
2. Smula kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda samman med kexen. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant eller vanlig pajform, ca 24 cm i diameter. Låt denna stå kallt medan kolakrämen kokas.
3. Bred ut kolasmeten över kexbottnen. Skiva bananerna och lägg ut ovanpå. Vispa grädden, ej för hårt. Bred ut över bananerna. Riv chokladen ovanpå grädden.

Den var faktiskt inte så söt som jag minns den men visst är det sött... men gott.

Inga kommentarer :