måndag 4 maj 2020

En helt vanlig måndag i maj

Idag är det dags att fota en gång i timmen igen och fler som fotar sin dag hittar du här.
07:00 Vaknade för en stund sedan och fotar min standardvy mot sjön. Vinklar lite så att jag kan visa att åtminstone lönnen och syrénbersån börjat få lite grönska. Vi bor i zon 5 även om det är i södra Sverige så det är mindre grönt här än orter i närheten.
08:00 har jag och mina online-kollegor morgonmöte som alltid på vardagar. Vi ses även mitt på dagen för att berätta vad vi fått gjort. Det är inte bara jobbsamtal utan även prat om livet i allmänhet. Det är så givande och en pepp att komma igång med dagen.
09:00 jobbar jag parallellt med flera saker och just här fixar jag bilder att ha ihop med inspelningen av ett annat zoom-möte där vi diskuterar avsnitten i Wardrobe Architect. Ett sätt att "ta reda på sin stil".
10:00 fotar jag blusen som blev klar igår. Nu är det bara värmen som fattas så att det går att använda tunna sommarblusar. Dags att packa in lite saker i bilen och köra till sopsorteringen och dessutom handla lite...
11:00 Vid elvatiden ska jag in i ICA-affären och får se att vi kan vaccinera oss mot TBE i sommar.
12:00 är vi hemma igen och jag fotar en fin dubbel påsklilja som blommar, kikar på vitsipporna som fortfarande blommar och ser till att robotgräsklipparen Winnie tar sig ur sin nattvila. "För låg temperatur i omgivningen" var orsaken till att hon latade sig men jag tvingade ut henne ändå. Temperaturen var faktiskt inte under fem grader även om det inte var långt ifrån. Men väl ute i solen blev hon varm.
13:00 blir det lunch. Den här veckan ska vi följa en meny från Ulrika Davidsson. När jag har handlat de senaste veckorna har det blivit lite mer godsaker än vanligt och eftersom vikten ökat drar vi (jag) i handbromsen och ser till att vi får ordning på intaget igen. Ska nog se till att komma ut på morgonpromenad i morgon också. Inte idag, men i morgon... då!
14:00 Igår när jag letade knappar till blusen jag sydde klart hittade jag även de här vackra vintageknapparna och nu så jag att de är perfekt färg till mitt skogsgröna sidentyg. Tyvärr är de nog lite för stora för att passa på en blus/klänning men jag får kanske köpa något annat passande tyg. Så länge kan jag njuta av hur det här ser ut tillsammans.
15:00 har jag spänt ut den runda filten jag stickade klart för ett bra tag sedan. Mönstret kommer från Tant Kofta och jag tänker att det kan vara en skön filt att ha i en fåtölj.
 16:00 fotar vi vad jag har på mig eftersom det är Me Made May just nu och jag fotar saker jag har på mig, som jag sytt. En kul grej för att gå igenom och känna efter vilka plagg jag sytt som jag trivs med.
 Bestämde mig i morse att jag skulle planera in tid att fixa igenväxta land i trädgården och så här såg det ut när jag började.
 17.30 hade jag grävt ur, lagt i kartonger i botten och sedan ny jord och gödsel för att ha lite att odla i framöver. Det som fanns bland gräset var lite ramslök och ett stånd gräslök i andra änden. I morgon tar jag nästa land och gör det samma med.
18.30 äter vi italiensk kycklinggryta som jag gjorde. Oftast är det mannen som lagar maten men den här veckan blir det nog mer jag eftersom jag bestämt att vi ska "avgifta" oss och äta mat utan för mycket kolhydrater.

Resten av kvällen tittade vi på Hemma igen på svt-play! Bästa serien på evigheter. Har du inte sett den än så rekommenderar jag den varmt. Det är andra gången jag ser den och tom. mannen som aldrig orkar/vill se många säsonger av en serie tycker att den är väldigt bra.

8 kommentarer :

Karoleen sa...

Härligt med morgonmöte med kollegorna, det hade jag gärna också haft med mina =) Vi har möten en gång i veckan och sen pratar vi via IM hela tiden, så det är väl lite samma samma =)

Fin blus, supersöt!

Annika sa...

Hejsan, kikar in på din EFIT dag, du har haft en effektiv förmiddag
Fint med påskliljor

joakim sa...

Tittar förbi din dag :) vad hade man gjort utan datorer med kameror. Hade varit svårt att få något gjort.

Micke sa...

Jaså minsann.. Den går på tempen den där klipparen. Tror inte nån sån funktion finns på mammas Huskvarna. Eller så är det för det inte behöver klippas här hos oss när det är så kallt n)

Caroline sa...

Kikar in på din dag, du har pysslat på ser jag. Tjusig dubbel påsklilja!

Anni sa...

Mullsjö, där finns det gott godis! Är det det du förköpt dig på?
Hoppas verkligen att ni vaccinerar er mot TBE, det borde fler göra!

Annika sa...

Kikar in på din dag. Snygg filt.

Vonkis sa...

De där knapparna var verkligen snygga.

Smart att ha möte både på morgonen och mitt på dagen. Det är lätt att känna sig lite bortglömd utan någon som kolla upp en mellan varven.