onsdag 23 januari 2019

Förändringens vindar blåser (och en EFIT-dag)

Idag är det ännu en gång dags för Ett foto i timmen. Fler som fotar hittar du här
Jag vaknade redan halv sju men tittade inte på telefonen och såg därför inte påminnelsen. Men vid åttatiden satte jag igång att fota.
 Vid nio-tiden är det ljust ute och jag fotar min standardvy mot sjön. Det är ovanligt lite snö vid den här tiden. Men det lär nog komma mer.
Vid 10-tiden är jag på vinden och har börjat eller rättare sagt fortsatt röja och gå igenom alla saker som finns där. Jag har gjort det många gånger förut men nu är det allvar och allt vi inte älskar och tänker använda ska bort innan sommaren. Varför får du veta längre ner!
 Vid elvatiden har jag burit ner en massa skräp som ska till sortergården. Jag har nog mer än jag får plats med i bilen men jag fyller den så hårt det går och resten får jag ta en annan dag.
 Vid tolvtiden fotar jag in i en av garderoberna eller är det det här som kallas kattvind?? Hur som helst är det väldigt mycket mindre saker där nu och det kommer in ljus från fönstret till vänster. Det har det inte gjort så länge jag kan minnas.
För inte så länge sedan såg samma vy ut så här. Det är några vändor till secondhandbutiken och sortergården mellan bilderna och fler vändor lär det bli.
 Efter lunch planterar jag om några suckulenter som jag hade i olika krukor. Jag hoppas att den mörkgröna tar sig för jag kapade av den ca 10 cm.
 Vid tvåtiden kommer min kusin och kapar en förväxt enbuske som vi inte vill ha kvar. Han har lagt den över gången och jag hoppas att han snart kommer och tar bort den så att jag kan köra fram bilen till huset och lasta mitt skräp.
Vid tretiden kör jag en andra maskin tvätt för dagen.

https://www.instagram.com/lugnharmoni/
Vårt hus för 70-80 år sedan nånting
Varför håller jag på och rensar och fixar tro? JO för att vi bestämt oss för att flytta tillbaka till Sverige efter sommaren, närmare bestämt i september. Så nu ska två hem bli ett och vi behöver välja ut vad vi verkligen vill ha i vårt liv både här och i vårt franska hem. Och nu har jag startat ett instagramkonto - lugnharmoni, där jag kommer visa bilder på min konmariprocess och sedan hur jag fixar och inreder för vårt liv i huset på landet. Följ mig gärna där så får du se hur det går. Välkommen!
 Vid fyratiden åker jag iväg och så här ser det ut där den stora ena stod. Det var alltså många små och inte en stor. Skönt är det att den är borta och vi slipper barr i fötterna i sommar.
 Vid femtiden fotar jag en av mammas stolar. Det är inte axet utan något liknande och i framtiden kommer de att stå i huset på landet.
 Vid sextiden ger jag mig av mot Jönköping. Jag ska köpa en ny dammsugare till mamma eftersom hennes lagt av och sedan ska jag träffa några kompisar.
 Glömde fota både 19 och 20 men vid 21 satt vi i soffan och pratade böcker. Vi har en bokcirkel och kommande bok blir En annan Alice av Liane Moriarty.
 Vid 22-tiden är jag på väg hem...
...och strax innan 23 är jag hemma. Det är minst sagt svart ute när en bor på landet. Tur att jag lämnade utelampan tänd.

Glöm inte att titta in på mitt nya instagramkonto där du kan följa hur jag sakta fixar och inreder vårt hus dit vi flyttar efter sommaren.9 kommentarer :

Annika S sa...

Tack för titten
Åh välkommen tillbaka till Sverige, men kommer ni inte att sakna värmen i Frankrike?
Lycka till med flytten och rensningen

http://kraka.moah.se sa...

Ser att du också har tvättat. Älskar ordet kattvind, låter så gulligt.
Tack för att du uppmärksammade min feldatering. Den är åtgärdad nu. :-)

Anni sa...

Vilken arbetsdag! Tänk att få så mycket gjort och ända ha energi att träffa vänner på kvällen, det är härligt!

Och ja, jag tog mina Icebugs!

Hanna sa...

Men oj vad du fixat och donat hela dagen! Mycket duktig må jag säga!

Efwa - Medea sa...

Annika S: Självklart kommer vi att sakna värmen och framför allt ljuset. Men ibland händer saker som gör att en får göra det bästa av allt och det kommer förstås att bli fantastiskt att bo i vårt vackra hus i Sverige också. Bara lite annorlunda.

marlino sa...

Vilken produktiv dag du hade! Spännande med återflytt till den kalla norden.

Jag har rensat en del med Kon Marie men fullföljde inte processen. Får se om jag tar tag i det igen. Viker fortfarande mina kläder enligt hennes metod.

Karoleen sa...

Åh, spännade både med flytt och Konmari-resan du gör. Jag gillar Konmari det känns som ett vettigt sätt att göra sig av med mängder av onödigt i livet. Ska bara få med mig gubben i processen.

Efwa - Medea sa...

Karoleen: Börja med ditt! Det är rådet alla får och sedan tar du med honom lite här och där och kanske vill han vara med helt och fullt eller till en viss del.
När jag gör något som är våra gemensamma saker plockar jag först fram allt i den kategorin, känner igenom och behåller det som ger mig glädje och sedan ber jag honom komma och känna efter vad han vill ha kvar. Jag guidar honom om det är något som kanske han tycker är svårt, men tex. dvd-filmer klarade han hur lätt som helst. Vissa är favoriter och tittas på om och om igen och många fick lämna. Lycka till!

Boel sa...

Så spännande med återflytt till Sverige. Det blir ett nytt äventyr. Lucka till med allt.