måndag 19 augusti 2019

En helt vanlig måndag i augusti

Idag är det dags att fota sin dag en gång i timmen och fler som också fotar hittar du på ettfotoitimmen.se/
06.40 Jag vaknade redan vid sex-tiden när sopbilen kom och hämtade soporna. De hämtar 7 dagar i veckan och stannar precis utanför vårt hus och komprimerar soporna och det är ofta svårt att somna om igen efter detta buller. När jag satt ute på terrassen fick jag se att det nog kommer att slå ut en passiflorablomma idag. Jag fotar den med jämna mellanrum under dagen så får du se hur den ser ut!

07.40 Har en massa jobb som behöver göras förutom att vi röjer inför flytten som är inom en månad. Jag skriver upp i kalendern vad jag ska göra och sen gör jag något annat. Det är verkligen något jag behöver jobba med. Någon som har ett tips hur en kan förändra sitt beteende??

08.40 Dricker en kopp kaffe på terrassen och tittar till passifloran. Jag tycker nog inte att den rört sig speciellt mycket alls. Kanske vill den inte slå ut idag eller så tar det bara lite extra tid nu på morgonen.
09.40 hör jag att arbetarna kör med en bil utanför vårt hus. Det har varit en vattenläcka utanför ett bra tag och till slut kom de för att fixa det. Just på bilden kör han för att platta till oljegruset som de fyllt hålet där de lagat läckan. Han körde fram och tillbaka med däcket för att platta till det något så när. Nu hoppas vi att det håller ett tag och att solen kan torka upp sjöarna av vatten som bildats efter minst två månaders läckage.
Vid 10.40 har blomman plötsligt slagit ut. Jag älskar verkligen passionsblomman och är glad att den fortsätter att glädja oss med blommor, kanske ända fram till flytten.
 11.40 har blomman öppnats sig ännu lite mer.
11.42 Bonusbild på dagens lunch. Enkelt och alldeles underbart!
 12.40 lyssnar jag på en teknikworkshop i kursen jag går för att kunna bygga min onlinekurs i att komma igång att sy. Det går sakta framåt men senare i höst kommer jag förhoppningsvis ha en kurs klar som du kan få tillgång till. Om du vill få info om när jag lagt ut sytips eller info om kommande kurser kan du anmäla din epostadress till Medeas nyhetsbrev.
13.40 har passifloran öppnat sig ännu mer och plötsligt kände jag vilken underbar doft den har. Konstigt nog har jag helt missat den ljuvliga doften förut.
14.40 är jag helt klar med workshopen och fixar med mina EFIT-bilder från de senaste timmarna.

 16.40 jobbar jag med min hemsida som jag precis publicerat. På www.medeas.se/ hittar du snart sytips och framöver även tutorials och sykurser. Titta gärna in och läs lite i min nya blogg där.

 17.40 spanar jag in och doftar på min ljuvliga passionsblomma
 18.40 ser det inte ut som att det hänt någonting faktiskt...
Vid 19.40 äter vi köttfärsbiffar och tabbouleh. Och det var förstås supermumsigt.
 Vid 20.40 börjar vi titta på Bagdad Café och jag inser att jag inte kan ha sett den på decennier. Fin musik och lite småtrevlig handling.
Vid 22.40 tar jag en blixtbild för att visa att nu har blomman börjat dra ihop sig igen. Det syns även på ståndarna, eller är det pistillerna, att de ändrat ställning. Det här blir sista bilden för idag men om jag kommer ihåg så ska jag lägga in en bonusbild på hur blomman ser ut i morgon bitti. Sov Gott!


5 kommentarer :

Ulrika sa...

Passionsblommor är verkligen fantastiskt vackra!

Ja det där med att göra saker man skriver upp att man ska göra, det är jag usel på. Jag är så humörstyrd. och med utmattningssyndrom blir det en stress dessutom, som ibland är hopplös att ta sig igenom.
Ibland får jag det gjort och då känns det nästan som en borde få medalj. :-D

Ulrika sa...

Spännande med onlinekurser! Ser fram emot vad du kommer att erbjuda. :-)

Kommer du att hålla kurser irl också?

Efwa - Medea sa...

Kanske kommer det att bli kurser IRL också. Har funderingar på att jag kan åka runt och ha kurser på olika orter om jag bara kan hitta lokaler som fungerar.

Anni sa...

Snacka om att jag känner igen mig, så mycket jag skulle ha gjort idag och så lite som blev gjort ...
Bland det som står på listan finns att ta hans om mina två passionsblommor. Ser ju knappt när de blommar som det är nu. Tack för påminnelsen!

Hanna sa...

Kul att följa passionsblommans händelseförlopp under en dag! Annorlunda, intressant och roligt! :D