söndag 24 maj 2020

En söndag i bilder

Idag är det dags att fota en gång i timmen. Fler som också fotar hittar du på "Ett foto i timmen". 
Vaknar för tidigt, försöker somna om när jag vaknar vid 06 men det är omöjligt så jag går upp. Öppnar badrumsfönstret för att kolla in vädret och det är tyvärr grått. Till vänster på bilden är vår stora blommande hägg. Vilken ljuvligt doft!
Vid halv åtta-tiden sitter jag i soffan och drömmer om vad jag ska sy framöver till både mig och barnbarnen. Ska kanske sy en blus med puffiga ärmar för att testa om jag trivs i stilen.
Vid halv nio-tiden har jag förflyttat mig till arbetsrummet och tänker att jag borde sy på en ny infodring på klänningen som jag inte använt för att infodringen hela tiden vänt ut sig mot rätsidan. Nu är den i alla fall bortsprättad. Nu i maj är det Me Made May (mitt IG-konto där jag visar upp mina plagg) och jag har varje dag kläder som jag sytt och om jag fixar den här har jag ytterligare en outfit att visa upp.
 Vid halv tio-tiden tar jag loss den runda filten som legat länge, länge på blockning. Jag är sällan i rummet på vinden där jag spänt upp den på dubbelsängen. Nu har jag en ny filt att ha i soffan. Jag är så nöjd med den.
Vid halv elva-tiden lyssnar jag på slutkapitlen av boken Innan ni tog oss av Lisa Wingate samtidigt som jag syr om halskanten på den röda klänningen. Jag har lånat ljudboken från Bibliotekens lånetjänst Biblio som de flesta bibliotek är anslutna till. Jag fick tipset om den fantastiska boken av en sykompis. En otroligt gripande historia om en adoptionsskandal i USA som pågick mellan 30- och 50-talet.
Vid halv tolv har jag duschat och fixar i ordning mig innan vi ska äta lunch. Jag fixar mig inte för att vi ska äta lunch utan mer för att vi ska fota för Me Made May om en stund...
Halv ett är det dags för dagens foto. En minut efter att vi var klara öppnade sig himlen och det var ett intensivt skyfall. Tur att jag inte poserade just då.
Vid halv två är jag strax klar med att för hand sy fast den nya kanten runt halskanten på den röda klänningen. Nu hoppas jag att jag kommer att använda den lite oftare. Sydde förresten fast en dragkedja bak också även om jag får på mig den ändå. Men det var ändå en söm mitt bak och det blir lättare att få kantningen snygg om jag syr fast den mot kanten av dragkedjan.
Vid halv tre letar jag fram en av blusarna jag klippt till av samma tyg och som jag vill få klart, gärna igår. Men antagligen har jag fastnat för att tyget är lite slipprigt. Men nu är det dags att få den klar eller i alla fall komma en liten bit framåt. 
Vid halv fem inser jag att jag missade att fota halv fyra men då strök jag mellanlägg på blusdelar och sedan började jag göra backup på datorn och fastnade i att se på gamla bilder från när min pappa var ungdom. Det är han längst till vänster och längst ner i högra hörnet. 
Vid halv sex vattnar jag pelargonerna som jag övervintrat och planterat om men inte flyttat ut ännu eftersom det varit såå kallt hela maj så här långt.
Vid halv sju stickar jag några varv på mannens "fleece"-jacka som han förhoppningsvis kommer att kunna använda innan vintern.
Vid halv åtta-tiden svarvar vi squash-spagetti till middagen.
Vid halv nio har jag varit ute och fotat en blommande buske som jag plötsligt fick se genom fönstret. Det visade sig vara en "vild-apel" med massor av rosa knoppar och några utslagna blommor. På väg tillbaka fotade jag huset från norrsidan som är mot sjösidan.
Bonusbild: Malus Sylvestris
 Vid halv tio har vi precis tittat klart på avsnitt 4 av The Great British Sewing Bee...
...och vid halv elva har vi precis sett klart avsnitt 5 där de sydde lingerie och nattkläder. 
Det blir min sista bild för idag. 

9 kommentarer :

MTRQA sa...

Vilket trevligt projekt!

Ulrika sa...

Du syr så snygga plagg, verkligen!

Jag har tyger liggande överallt men kommer inte igång. :-/ Svårt att hitta mönster/modeller jag verkligen gillar.

Efwa - Medea sa...

Vad letar du efter för plagg Ulrika? Visst har du sytt några tunikor eller liknande?

Annika sa...

Vad duktigt du är på att sy.
Puffärm har jag provat men nej, det är inte min stil. Hoppas det är din :-)

Ulrika sa...

Jag har sytt några Fen Dress. Fin klänning och jag blev rätt nöjd, men det är inte riktigt vad jag söker. Har köpt Hinterland Dress nu och ska prova det.
Jag vill egentligen ha mönster för väldigt enkla klänningar i linne och linneliknande tyger. Har några jag köpt från Gudrun Sjödén som jag går i mest hela tiden, men hittar inga såna mönster.

Heidi sa...

Puffärmar tycks vara jättepopulära just nu, men det är inte för alla:)

Den boken läser jag också just nu, såhär långt är den jättebra:)

Efwa - Medea sa...

Visst är boken bra, Heidi! Den fick fem stjärnor av mig

joakim sa...

Tittar förbi din dag :)

Anni sa...

Jag är så imponerad av alla som kan sy! Du är verkligen ett proffs. Själv blir jag mest irriterad på när undertråden trasslar sig, så jag drar mig för att ta fram symaskinen. Har ett projekt jag skulle vilja få till, men det är ju ingen brådska så det får jag börja med en dag när jag har överdos av tålamod.

Hoppas det fungerar med din butik i dessa konstiga tider!