måndag 31 maj 2010

Mohairgarn

Jag har ju stickkurs denna veckan och på väg hit lyckades kvinnan som går kursen hitta en mohairgård.
Medans jag drömmer om att själv hitta dit får jag titta på bilden av det vackra gröna garnet. Hon köpte även djuprött och rostrött som är helt ljuvligt att klappa på.

Om du inte tror att du kommer att åka till Provence för att leta garn kan du ta chansen att vinna mohairgarn hos handvävda tankar.
Uppdatering: Det var lilla jag som vann!! 

Äntligen ett nytt nyckelband

Jag har under lång tid tänkt att jag ska sy mig ett nyckelband istället för reklambandet jag fått från nåt ställe och till slut tog jag tag i det. Det tog inte ens lång tid och det är kul att använda små tygrester som finns i samlingen. jag blir sugen på att sy lite lappteknik, kanske ett babytäcke eller en väska men först lite annat.

Färdigsytt

Jag är toknöjd med mannens cityshorts som blev färdigsydda i går kväll. Jag har tyckt lite synd om honom att han har behövt ta på sig jeans på kvällen när vi ska gå ut någonstans. Det ser inte lika välklätt ut med lårkorta shorts men jeans är lite väl varmt. Men plötsligt slog det mig att jag skulle ge mig på att sy några cityshorts till honom. Och jag är mer än nöjd och kommer säkert att sy några fler.
Jag tog mönstret ur min vintagemönsterbok med herrkläder som jag visade i tidigare inlägg och det enda jag kommer att ändra på nästa är att jag ska sänka dem lite runt om. De är lite väl höga i midjan men det visste jag ju inte innan. Mönstret till bakfickorna har jag ritat av från ett par jeans han har.
Tyget är 100% linnetyg i en lite grövre variant. Jag hoppas att jag har tvättat det i förväg annars kan de ju krympa lite för mycket med det tar vi då. Jag brukar tvätta tygerna innan jag syr men jag kan ha missat det.

Det är även premiär för min nya namnlapp med medeas.se, vilken jag kommer att sätta på väskorna jag kommer att sy i höst och allt annat jag syr och stickar åt andra förstås. 
De här blir nog mitt sista bidrag till Beas majutmaning. Men kanske blir ett par barnjeans sydda innan midnatt också.

söndag 30 maj 2010

och plötsligt var den klar

Sjalen Annis gick väldigt snabbt att sticka även om de långa varven i början kändes lite motiga. Men när man sen märker att maskorna börjar minska till antalet känns det bara bra.
Nu fattas det bara något att ha till sjalen. En klänning tex eller en kjol. Jag får fundera lite till på det.

Solsken

Min Annis-sjal är verkligen solgul och det piggar upp att sticka den även om det var ett fel i diagrammet. Nu är det tillrättat men jag kör på och har fixat till det utan att ta upp.
Det är verkligen annorlunda att sticka från ytterkanten mot mitten på en sjal men härligt när maskantalet minskar. Ser fram mot att bli klar med den och kanske kan jag behöva en ny klänning att använda den till. =)

fredag 28 maj 2010

Färginjektion

Nu har vi blommor på vår indiankrasse. Det är bara några stycken men det är verkligen en färgklick bredvid lavendeln som snart slår ut i blom.
Passifloran blommar som besatt efter veckor av fulländad blomning och någon av tusentals blommor borde ju kanske kunna ge en frukt. Vi väntar med spänning.
På promenad genom stan igår kväll såg vi även en kaprifol i full blomning. Ååh vad gott de doftar...

Bokfynd och sömnad

Tog fram mönsterboken med herrkläder för att se om jag kan få till ett par kortare byxor till mannen så att han slipper ta på sig jeansen på kvällen. Det är lite för varmt med jeans och ser lite för avklätt ut med kortare shorts.
Boken innehåller massor med basmönster och när jag har kunskap om mönsterkonstruktion ska det ju gå bra att få till ett par byxor precis som han vill ha dem. I alla fall efter några försök. =)
Boken köpte jag för 10kr på Tradera för några år sedan och jag är mer än nöjd med den. Mönsterark med både A, B, C och D-storlekar.

Sommarsol

När den verkliga solen gömmer sig bakom molnen startar jag upp en ny stickning som har inbyggt solsken. Det är Annis från sommarKnitty.
Jag blev sugen direkt när jag såg den igår kväll och mitt solgula loppisgarn stod och ropade att få bli stickat av. Inte kunde jag ana då att solen skulle gömma sig bakom molnen idag men nu har jag mitt eget solsken i knät istället.

torsdag 27 maj 2010

Ovan modell

När linnet till slut var hopmonterat kom mannen på att vi skulle ta kort vid floden. Det kändes inte helt bekvämt att modella, men nu har jag i alla fall dokumenterat att linnet är hopsytt och går att använda.

Uppdaterat: Nu har jag haft linnet på mig hela kvällen och jag gillar det riktigt mycket.

onsdag 26 maj 2010

Maj-sytt

När jag skulle ta fram ett mönster fick jag se en tillklippt blus som gömt sig under några mönster och mönstertidningar.
Som väl var la jag inte bara undan det utan tog tag i att sy klart blusen som jag tror blir väldigt användbar nu när det börjar bli rejält varmt här i Provence. Den är ju bra att ha för att skydda sig mot solen också om man nu skulle få för sig det.
Samma japanska mönster som tidigare men med lite annat utseende, tex. förlängda ärmar. Tyg köpt på marknaden förra sommaren eller var det i vintras?
Nu är ju våren slut, i alla fall i Provence så jag anser att jag slutfört Vårutmaningen 2010 som Tokigt å likt startade. Syutmaningen som pågår hela året är jag väl egentligen också klar med eftersom det handlade om att sy 12 plagg till sig själv och det har jag nog gjort nu. Men jag fortsätter såklart att sy till mig själv och då använder jag den etiketten i fortsättningen också. 
Och i Beas utmaning platsar ju den här blusen också.

Sjalstickning

Sitter på terrassen och stickar samtidigt som jag får lite värme och färg på min kropp. Gillar verkligen garnet och även ytmönstret som jag hittade i en japansk stickbok.
Ska nog rita diagrammet sedan och sticka en till i detta ljuvliga garn.

Flygande linne

Linnet som jag startade som flygstickning när jag flög till Sverige sist är klart. Nu ligger det i blöt och snart ska jag fästa ihop överdelen med underdelen.
Får se hur snyggt det är egentligen men en gång ska jag åtminstone använda det. Det här linnet är såklart en del i Beas majutmaning. Garnet, som är Muskat Soft, köpte jag för några år sedan på Tradera och jag älskar verkligen att använda mina garner i samlingen även om jag också tycker det är superkul att köpa nya.

tisdag 25 maj 2010

Tunikor för små och stora

För ett litet tag sedan berättade jag om att jag beställt böcker från amazon.fr bl.a. en bok med tunikor/blusar och nu har jag fått den och är mycket nöjd med den.
Det är två mönsterark med mönster både till barn och vuxna och första delen består av bilder på modellerna och andra delen av syinstruktioner.
I syinstruktionerna får man både en teckning på plagget och även tygutläggningen. 
Boken påminner lite om de japanska syböckerna och kanske är det så att de inspirerats av dem eller så är det helt enkelt fransk stil. Det finns i alla fall en hel del fina modeller i boken. 

Stranddag

Idag har vi haft fantastiskt väder så vi begav oss till stranden. Jag älskar verkligen att tillbringa några timmar på stranden och trots att det blåste var det inte kallt mer än i vattnet. Så något badat blev det inte.

Hon som stickar

Visst kan man fira att man har haft 11325 besökare och det är just vad Hon som stickar gör just nu. Gå in dit och var med i utlottningen du också.

Ti amo

Nu är sjalen på gång. Det blir en avlång ganska smal sak som stickas från sida till sida med ett mönster som ser lite flätat ut och jag älskar garnet som är såå mjukt och härligt. Jag har tänkt ha pärlor i kanten men jag ska virka en avslutande kant och då sätter jag på pärlorna.
Du kan också få tag på samma babymerino som jag stickar av. Kolla in hos Liz på Ullomera.se

måndag 24 maj 2010

Upprepat

Vet ungefär vad jag ska sticka av det vackra garnet jag fick av Liz på Ullomera.se
Men det blir inte som jag vill så nu har jag repat upp det här och börjat om. Får se hur det blir när jag bestämt mig.

Ull o Mera

Som väl var hann jag träffa hyresgästerna, som varit en långhelg i vår studio, innan de åkte. De var stickande människor så vi hade en jättetrevligt samtal och pratade garn, mönster och smycken.
Liz som den ena kvinnan heter har butiken Ullomera.se. En del av er har kanske varit där antingen via webben eller i den verkliga butiken. Annars tycker jag verkligen att ni ska ta en titt. Massor med vackra garner till otroligt bra pris. Hon har bl.a. Evilla-garnerna och jag fick en härva babymerino från Uruguay som ser ut som Malabrigo men är omärkt. Färgen på den översta bilden stämmer nog bäst med verkligheten. I alla fall på min skärm.
Anneli, som den andra kvinna heter säljer smycken och jag har önskat mig en ring från henne i födelsedagspresent av maken. Jag återkommer med mer, om och när min önskan gått i uppfyllelse. =)
(jag fyller om ca tre veckor.)

söndag 23 maj 2010

Äntligen


En timme försenat får vi gå ut till planet. Hoppas det inte blir ännu mer förseningar nu. Hemma runt halv två i natt så jag tror det blir sovmorgon i morgon.

Stickcafé igen!


Idag har jag stickat med Malin som har bloggen: Bland nystan och papper. Vad kul det är att lära känna nya människor. Tack Malin för en jättetrevlig stund! Nästa stickcafé på centralen blir den 13 juni. Då kanske även du kan komma. Nu åker jag mot Marseille.


Uppdaterat: Den 13 juni blir det stickcafé på centralen i Göteborg igen. Välkommen då!!

Sovmorgon


Trots att telefonen väckte mig vid halv nio blev det första morgonen i Sverige jag fick sova lite längre. Skönt. Nu virkar jag några mormorsrutor som fattas på koftan o dricker kaffe. I em bär det av mot Provence. Kom gärna o sticka en stund på centralen i Gbg ca kl. 17.50.(se inlägg längre ner) Om min buss blir försenad blir jag det också. Vi ses!

lördag 22 maj 2010

Dags att lägga av med EFIT för idag

21.50 Nu kommer nog sista inlägget för idag. Jag försökte prata med mannen på Skype men det funkade väldigt dåligt. Nu kommer strax äldsta dottern och hennes ex. som har sprungit Göteborgsvarvet. Dags att värma köttbullar kanske.

Fulast i stan

20.50 Josefine visar upp sin fulaste tapet och då "måste" jag ju visa upp vår fulaste tapet. Den i köket som jag så hurtigt skrev att vi skulle måla över så fort vi flyttat in.
Men så blev det inte. Nu har vi bott här i 10 månader och nu ser jag den nog inte ens. Vad konstigt det är. Att det inte ens är tapet från samma färgbad är ju under all kritik. Ser ni skarven med olika färger?

Stickcafé på Göteborgs Central i morgon kväll!

19.50 Dags att beställa bussbiljetter för resan mot Göteborg och Göteborg City Airport i morgon.

Klart!

Har du lust att sticka med mig på Centralen i Göteborg i morgon mellan 17.45 och 19.00 så ses vi vid dörren mellan Centralen och Nils Ericsonterminalen.

Kattnät?

18.50 Surfar runt lite och hamnar hos Clara Stickar. Hon har satt upp ett kattnät på balkongen och jag går ut och funderar på hur det skulle se ut på vår balkong.
Svar: Inte klokt så katterna får fortsätta vara helt inne.

Slutförande

17.50 Stickar fållen. Längtar till jag kan lägga henne i blöt och sen spänna ut och torka henne.
Vilken EFIT-dag...

Marknadsbilder

16.50 Fick en hög med bilder från mannen som han fotade på marknaden idag. Jordgubbssäsongen går mot sitt slut men meloner och körsbär tar över istället. På onsdag får jag också smaka.

Första deadline avklarad

15.50 Nu är långkoftan Molly provad och jag kan fästa trådar, sticka det sista på nederkanten och blocka henne.
Fina kompisen L blir så fin med koftan och vi får faktiskt hoppas på några svala sommarkvällar så att hon kan använda den.

Sommarens utsikter

14.50 Det finns hopp om att det blir sommar i år också. Tyvärr har jag ingen möjlighet att vara ute i det ljuvliga vädret mer än korta stunder på balkongen men jag blir glad av det fina vädret i alla fall.

Vakre Hjem

För att kunna bläddra i underbara Vakre Hjem & interior vill jag gärna vinna en prenumeration hos AnnaJohanna!

Lunchdags

13.50 Lunch på balkongen för första gången i år och det är härligt varmt. Inte så hett som i Provence, men varmt på Sverigevis.
Blommorna jag planterade sist jag var hemma har klarat sig bra och nu börjar snart pelargonen blomma igen.