tisdag 29 juni 2010

Bastuvarmt

Jo, det är nästan bastuvarmt här i Provence. Just nu har vi 29 grader varmt och i eftermiddags när vi åkte från affären visade termometern på bilden 41 grader. Men jag klagar inte utan rör mig minsta möjliga istället. Vi badade i medelhavet idag och där var det nog 23-24 grader kanske.

Men det var inte det jag skulle berätta utan att jag till slut blivit klar med min Ingenue i svart lingarn. Den är som ni förstår alldeles för tjock och varm att använda nu men det blir ju höst igen någon gång och då kommer den till användning. Den blev lite liten men det kanske bara känns så när garnet är så stumt. Men jag hoppas på att den mjukar upp sig när jag använt den ett tag.
På väg till havet tog jag upp min Galadrielkofta igen och upptäcker, när jag stickat en bit, att jag troligtvis skrivit fel stickstorlek på Ravelry för det ser mycket tätare ut nu. Jag bestämmer mig för att det ska vara så. En slags mönsterbård överst på ärmarna. =) Så kan man väl göra??

måndag 28 juni 2010

Sommarvinst

Vilken tur jag har!! Idag vann jag KnitterMaries utlottning och vinsten är både en bok och två garnnystan.
Tack till barnbarnet Felix som drog just mitt nummer. =D
Det ska bli spännande att läsa Kajsas bok...

söndag 27 juni 2010

Lite sytt har det också blivit

Jag har äntligen sytt klart mannens andra par cityshorts. Som jag skrivit innan passar det kanske inte så bra att ha lårkorta shorts när man går ut på kvällen och långa jeans är för varmt så nu har jag sytt halvlånga byxor till honom.
De första jag sydde blev lite långa från grenen upp till midjan så de har jag sytt om också. Äntligen har han två par att växla mellan.
Nu önskar han sig bara några skjortor i samma modell som han har på bilden. Svala, enkla t-shirtsskjortor.

En stunds njutning på terrassen

Idag har vi haft verklig sommar. Vi har t.o.m. plockat fram bordsfläkten och satt i trappan för att få upp lite av den svalare luften från bottenvåningen och vi har stängt fönsterluckorna. Det brukar vi inte göra men nu inser vi fördelen att inte få in den heta luften i sovrummet.
Tidigt i morse satte jag mig på terrassen och stickade och det var underbart och nu ikväll har vi hunnit sitta en stund också.
Då läste jag i min bok om Feng Shui och drack ett glas vin gris. Det "grå" vinet. Godare än både rosé och vitt. Nu ska vi snart äta kvällsmat och kanske blir det lite fotboll på tv.

lördag 26 juni 2010

Ja tack!

Om jag inte hade så många tröjor och koftor på gång skulle jag sticka en sådan här. Touraine, vilket vackert namn.
Mönstret är ett gratismönster tillsammans med 7 andra fina tröjor från Berocco.

torsdag 24 juni 2010

Bara ärmar

Har visst hamnat i ärm-träsket. Har sex ärmar på gång samtidigt och det är drygt men jag vill sticka dem två och två för att få ökningar resp. minskningar på samma ställen.
Vad ska jag sticka på ikväll? Jag tror nog att det blir på min Ingenue i lingarn. Alltså den svarta.

onsdag 23 juni 2010

Feux de la Saint Jean

En eld till Sankt Johannes tänds om en liten stund på torget.
Bäst vi går dit o kollar...

Är detta fransmännens "midsommarfirande" tro?

Tog en sväng

Var en sväng på marknaden. Det var inget speciellt vi behövde men jag vill ändå titta på allt vackert och dofta på alla ljuvliga dofter. Jag hade tänkt köpa dill om jag hittade det men det är väldigt ovanligt och det fanns förstås inte. Den jag sådde i våras har inte tagit sig men vi klarar oss ändå. Vi köpte några potatisar för att äta på midsommarafton även om vi egentligen inte äter potatis. Men som sagt, vi ska i alla fall äta sill och potatis. Sillen är inköpt i Sverige av några vänliga hyresgäster vi hade för ett tag sedan så lite får vi känna av att det är midsommar.
Efter vi köpt potatisen och några tomater gick jag en extra sväng och tittade efter tyger. Hittade ett lite gulligt barntyg och köpte en meter. Dessutom hittade jag lite kardborrband som kan vara bra att ha. Alltihop kostade 3€. Ett bra pris tycker jag.
På väg hem tog jag en bild i en gränd, bara för att det är kul. Så här såg det ut.
I eftermiddag ska mannen vara guide på en provencerundtur och jag får följa med som sällskap. Turen avslutas i Marseille där vi ska lämna av gruppen vid färjan mot Corsica. Det låter härligt att åka dit tycker jag men vi ska bara promenera lite i Marseilles hamn ikväll och sen ge oss av hemåt igen. 

En liten gränd

Här i Frankrike har vi inga fönsterbrädor inomhus utan alla krukväxterna placeras utanför huset. I närheten där vi bor ser det ut så här.
Nu går jag på marknad!!

Flyttar delar...

Eftersom jag har skrivit otroligt många inlägg (snart 1600st) och jag tycker att bloggen är lite trög, flyttar jag en stor del av mina inlägg till en arkivblogg. Jag ska testa om det gör nån nytta och för er som läser kommer det inte att märkas någon skillnad alls utan mer för mig. Jag söker ibland bland mina gamla inlägg och jag kommer såklart att länka till min arkivblogg om någon av er får för er att leta efter något gammalt.

Hoppas nu bara att det kommer att fungera...

tisdag 22 juni 2010

Syförvaring

Trodde jag skulle få min täcksömsmaskin att bli vän med mig men icke. Det är nog kört. Men nu har jag i alla fall försökt få till snygga sömmar med den men jag tycker inte att det blir bra. Strunt samma eftersom jag kan sy med mina andra maskiner och tvillingnålar fyller ju det eventuella tomrummet efter coverpro:n.
Ikväll har jag sytt några småväskor. Bl.a. den här rödvitrutiga i vaxat bomullstyg med ljusturkos prickigt tyg som foder. 

Det är Noodlehead som har designat den och jag tycker den är superfin. Jag sydde ju en i slutet av april också men den här blev bättre och nu är jag halvvägs på tre stycken till. 

Jag har också sytt en liten påse för förvaring och den blev nästan för fin för det jag ska förvara i den. Men nu är det bestämt och så är det.

I morse hände det som inte får hända. En av mina HarmonyWood-stickor gick av. 
Men nu har jag fixat den och trots att jag inte provstickat ser det väldigt bra ut och känns stabilt. Hoppas bara nu att det är det också. Jag har börjat på ärmarna på min lintröja och vill snart att den ska bli klar. Men om stickan går sönder igen blir det svårt. Nu får vi hålla tummarna att den håller.

Vill bara visa hur min Hortensia ser ut nu. Den starka färgen är borta men jag tycker att den är vacker fortfarande. Har tyvärr ingenstans att plantera den. Annars skulle det kanske vara ett alternativ men med bara en liten innergård finns det inte plats för så mycket annat än krukplanteringar. 

Vid regnbågens slut...

Hos Tusindfryd kan man vinna otroligt vackra tyger. Självklart vill jag vara med och försöka...

måndag 21 juni 2010

Oj, vad grejer

Till slut blev det klart. Rensningen alltså. Jag har sorterat in mönster, slängt mönster, lagt tygrester och garnnystan på plats där de ska vara osv. Nu känns det som om det går att skapa igen utan att fundera över var sakerna ligger. 
Jag har ganska bra ordning på var jag har band sytråd, dragkedjor, symaskinsnålar osv. Men det blir ändå oordning. Jag tror jag vågar visa hur det såg ut före... 
Fullständigt kaos. Ingen rolig syn och inte så bra för kreativiteten. 
Som tack till mig själv för att jag tog tag i det här ska jag lära mig själv i hur min coverpro-maskin fungerar. 
Fram till nu har jag ansett att det är mitt sämsta köp någonsin. Dels fungerade den inte alls när jag köpte den begagnad och fick lämna in den på service för 550 kronor utöver vad jag gett för maskinen. Inget kul när jag hade tänkt komma billigt undan. När jag sedan fick tillbaka den försökte jag sy på den någon gång men fick inte till det och sedan har den stått, bortglömd i ett hörn. Men nu är det dags och jag ger mig själv en kurs i hur man syr täcksöm så att det blir snyggt. 

Sortering pågår

Inspirerad av En kreativ liten blogg har jag kommit igång med att rensa och göra i ordning mitt arbetsbord. Det samlas lite för mycket saker och till slut sjunker aktiviteten på grund av allt som flyter runt.
Men nu har jag kommit igång att sortera mönster, sytrådar och pågående projekt och om en stund kan jag komma igång att sy igen.

Mitt i natten

Trots att jag tyckte att jag hade eoner av tid blev inte så mycket helt klart som jag tänkt mig. Allt tar mer tid än man tänker sig men i morgon är en ny dag och då blir säkert fler saker helt klara. 
Jag har virkat babyskallror som jag fyllt med ull. Virkade liknande till barnen när de var små och nu virkar jag till nya bebisar. Jag tänker stå på några marknader i höst/vinter och har börjat testa lite modeller till det. 

Virkväskan är till min limegröna sjal och tyget är en gardin från mina föräldrars husvagn. Tror jag att det var i alla fall. 
Jag har också testsytt en miniväska för tex. tamponger. Bra att veta var de finns och att de finns med.
PS. Jag är vaken så här sent för att mannen är och hämtar besökare på flygplatsen i Marseille. Snart är han hemma och då ska även jag gå o lägga mig.

söndag 20 juni 2010

Inspirationshyllan

För att få plats med alla tygerna jag hittade i garaget och för att få bättre översikt satte jag upp några hyllor till på min tygvägg och sorterade om tygerna lite. Nu finns det plats för lite mer och dessutom ser jag alla och kan lättare plocka ihop det jag behöver istället för att leta i olika lådor och backar.

De blåa, gröna och gråsvarta tygerna fick lite mer plats än tidigare och nu ska jag nog plocka fram lite blåturkos toner och sy en barnryggsäck.
Mina collegetyger tar lite för stor plats bland de andra tygerna så de får ligga för sig. Kanske ska några av dem bli baksidor på babyfiltar men jag vet inte än. Kanske blir de något annat.

lördag 19 juni 2010

Kärlek

Ännu mer förälskad är jag såklart i mannen. (mer än blomman i föregående inlägg såklart)
Vill dela den vackraste kärlekssången med er, varsågoda och glöm inte pussa på era kära idag.

Grattis Victoria och Daniel! Hoppas att ni upplever den stora kärleken.

fredag 18 juni 2010

Drömmar

Måste bara få visa vilken vacker blomma som slagit ut hos oss idag.
Jag är alldeles förälskad. 

Stickar på min sköna lintröja

Det går hyfsat snabbt framåt och nu ska jag sticka på den i bilen på väg mot stranden. Längtar tills den är klar så jag får känna hur en lintröja känns att använda.


Hoppas på att figurformingen blir snygg på den färdiga tröjan.

torsdag 17 juni 2010

Som loppis fast hemma

Gav mig ut i garaget för att vända på några skåp som står där. Tänkte att jag skulle kunna förvara saker i dem och tyvärr får vi inte plats med dessa fina skåp inne men jag vill ändå inte göra mig av med dem.
Efter omflyttning började jag gå igenom mina flyttlådor med mattrasor, eller rättare sagt med tyger till mattrasor. Oj, vad mycket fint jag hittade.
Som att fynda på loppis men gratis och mycket, mycket mer. Nu ska tvättmaskinen få jobba lite så ska jag sy väskor och börsar för stickning, virkning och småprylar, i olika format sedan.
Så här ser skåpen ut. Det ljusgula ska ha glasdelen ovanpå om man får plats med den i sitt hem.
Skåpen ingick när vi köpte vårt hus i Provence men som sagt så kan vi inte få plats med dem inomhus. 

onsdag 16 juni 2010

liiite sytt

Tänker på morgonen att jag ska hinna så mycket men sen är det något som tar mer tid än jag tänkt mig och så har jag väl inte skrivit upp allt det jag gör /eller så gör jag saker jag inte skrivit upp att jag ska göra.
Nåja, idag har jag i alla fall sytt en första prototyp till en sorts väska. Den här blir min egen och jag har upptäckt vad jag ska ändra på.
Jag har också sytt ett visitkort...

Gårdagens "ett foto i timmen"

11.38 Kom just på att det är EFIT-dag. Tar en bild på regnet ut genom bilfönstret.
12.38 På väg hem från affären ser vi lite graffitti och när vi kom hem fixade jag till blommorna på gården lite eftersom de slagits ner av regnet.



13.38 sitter jag vid datorn och letar efter skärmattor och rullknivar till lappteknik.


14.38 har jag letat fram lådan med speciella lapptäckstyger. En del är t.o.m. tillklippta.


15.38 går vi en promenad längs Rhonefloden. Det är skönt men lite mulet.


16.38 Vi har kommit fram till Espace van Gogh där det finns vackra planteringar.


17.08 hjälper jag mannen till rätta på facebook. Han har precis blivit med där.


17.37 tittar jag ut på ösregnet och stickar några varv på min VM-stickning.


18.37 är det dags att sätta igång med maten. Mannen tyckte vi skulle äta vitlöksindränkta sniglar till förrätt och det gjorde vi. Till min förvåning var det till och med gott. Som huvudrätt åt vi Provencalsk fisk ur Annas kokbok. 
19.37 Innan vi tittar på lite tv stickar jag några varv på min tröja i lingarn. 


20.37 kollar jag facebook.


21.37 har jag precis upptäckt att ett tyg till några väskor jag ska sy inte är tvättat så då zickzackar jag det och slänger in det i tvättmaskinen.


22.37 Innan jag går och lägger mig tittar jag när nästa EFIT-dag är.


23.37 skriver jag morgondagens att göra-lista och ritar en skiss på en lapptäcksruta. Sen somnade jag gott.