lördag 31 juli 2010

Vantar

Idag blev jag helt klar med vantarna till dottern. Jag stickade som sagt EvaL8:s födelsedagsvantar i det fina blåklintsblå garnet jag vann av KnitterMarie för ett tag sedan.
På den ljusaste av bilderna ser ni skillnaden i färg på det filtade och den ofiltade kanten. Lite synd är det att garnet tappade färgen i filtningen men det är som det är. Hittade även namnetiketter från när Sanna var liten och de sydde jag såklart fast inuti så att hon får tillbaka dem om hon råkar lämna dem någonstans.

fredag 30 juli 2010

Bokskydd

För att skydda böcker eller för den delen, dölja vilken bok man läser, kan man ha ett tygfodral kring boken.
Igår kväll sydde jag mitt första för att skydda boken jag läser just nu, både mot fettfläckar, sand och fukt.
Jag sydde i två smala band att ha som bokmärke. Två för att det ibland händer, i alla fall hemma hos oss, att jag och maken läser samma bok samtidigt och då är det ju bra om man kan ha varsitt bokmärke. Det kan ju också vara bra om man läser en faktabok där man snabbt vill kunna hitta tillbaka till några viktiga/bra saker.
Jag tänker sy några fler och ska se om jag kan komma på en modell som passar lite olika tjocka böcker. Det här fodralet blir lite för stort om man har en tunnare bok.
Vilken bok är det jag läser nu då?? Jo, Twilight. Boken som alla har läst, en hel del i min familj dessutom flera gånger.
 
Men nu har jag i alla fall kommit igång med den och möjligtvis ska jag titta på filmerna också när jag kommer till Sverige om någon vecka. 
Tyget är förresten en stuv från 10-gruppen som jag köpte, kanske i början av 80-talet när jag bodde i Stockholm. Inte förrän nu har den lilla biten fått en uppgift att fylla och jag har faktiskt några smala remsor kvar som kanske blir något annat kul innan veckan är slut.

Jag har sån tur!

Idag kom min VM-vinst från Garnstugan.fi. Tack Mikaela för ett fantastiskt fint paket.
Jag fick inte alla tre härvorna utan köpte två härvor för att kunna sticka något större, tex. en kofta. Men en härva i ljuvliga Lucca Fino fick jag som vinst + två fina stickmarkörer och massa påsar te i alla möjliga olika smaker. 
Nu ska jag klappa lite på mitt garn innan jag åker till stranden.

Tavla till arbetsrummet

I bloggen "Skapat av mig" kan man vinna en supercool tavla. Det tänker jag göra! =)

torsdag 29 juli 2010

Marknadsförberedelser

Att jag har börjat sy bebisfiltar beror på att jag anmält mig till några hantverksmarknader som går av stapeln under senhösten. Jag vet inte förrän tidigast i slutet av augusti om jag får vara med men någon gång kommer jag att få plats på en eller flera marknader och då är det ju bra om lagret är påfyllt.
Självklart tänker jag även lägga ut saker i bloggen om någon är intresserad av att köpa, det är bara att höra av sig om något som dyker upp är intressant. De två senaste filtarna blev bruna resp. gröna med cerise baksida.
Nu ska jag se om jag får till ett bokomslag som jag vill ha det. Det första är till min bok jag läser på stranden men fler ska det bli att ta med på marknader.
Dessutom ligger några klippta prylväskor. Jag har förfrågan på några och det kan ju vara kul att ha några att välja på.

Babyfiltar

Till slut tog jag mig i kragen och kom igång med tillverkningen av babyfiltar som jag så länge tänkt på. Den första är helt klar och tio till väntar på att bli sydda.
Elefanttyget från Jofotex känner ju de flesta till och den gula har tjockt rött collegetyg från A&H som baksida. 
Den färdiga filten liksom de tillklippta filtarna ovan är till salu och om du är intresserad kan du maila mig på info@medeas.se och än så länge kan du välja baksidesfärg själv. Tyg till baksidan att välja mellan är cerise, rött eller gult collegetyg, gräsgrön fleece eller naturvit velour.
Jag tar 250 kr /26€ styck för dem. Glömde skriva att filten är 70cm x 80 cm. Passar perfekt att bädda med i en barnvagn, vira in sin lilla bebis i eller att låta bebisen ligga på.

Dags att filta lite

Vantarna är färdigstickade och ska strax in i maskinen.
Det ska bli spännande att se hur de förändras. Sedan ska jag sticka eller virka på en kant/mudd. Det får vi se hur den blir.
Tack EvaL8 för det fina mönstret.

tisdag 27 juli 2010

Perfekt sommarstickning

Vantar visade sig vara den perfekta stickningen en varm sommardag på terrassen. Att ha en stickning liggande i knät är inte att tänka på men en liten, ganska liten i alla fall, vante värmer ju inte så mycket.
Större bild kan du se i Finnkampsbloggen.

Vantar i värmen

Eftersom jag avslutat några projekt tillåter jag mig att börja på ett nytt litet projekt. Det kan vara bra att ha som bil eller strandstickning. Jag kombinerar det dessutom med att vara med i EM/Finnkamps-stickningen som Eva ordnat.
Jag ska sticka ett par vantar att filta efter Eval8:s födelsevante-recept. Jag stickar i det blåklintsblå lammullsgarnet jag vann hos KnitterMarie för ett tag sedan. Jag hoppas att det kommer att fungera att filta till rätt storlek.

Ljuvliga börsar

Hos Retro Elephant kan man vinna en börs i valfritt tyg. Jag tycker de är superfina och skulle gärna ha en sådan. Hon firar att hon haft 100 000 besökare vilket jag snart också haft.

måndag 26 juli 2010

Flip flop

Köpte ett par flip flop häromdagen men oj vad ont det gjorde mellan tårna. Snabbt fram med ett lingarn och så hittade jag ett mönster på sockor som räddar området mellan tårna. Mönster till Flippant socks. (ravelrylänk)
Nu är de klara men till och med de här är för varma att ha på sig... Men jag ska ändå testa till stranden, kanske i morgon. Snart nog blir jag väl lite härdad mellan tårna så att jag kan ha skorna utan "sockorna".
Nu får jag sticka vidare på ärmarna till min Valkyria...

Höstkyla

När kylan kommer är Jonna säkrad att inte frysa. Min sjal, stickad i babymerino från ullomera.se passade henne perfekt och eftersom jag inte tänkt ha så mycket gröna kläder i höst utan rosa-lila nånting så gav jag med glädje bort sjalen. Visst blev hon fin?!
En liten närbild också...
...på sjalen alltså.

Racerback

Jag gillar verkligen linnen och nu klänningar med brottarrygg. Det passar verkligen bra också eftersom jag har en pigmentfläck på ryggen som döljs av ringningen.
Den här klänningen sydde jag häromdagen i singletrikå från Andersson & Hjalmarsson i Ulricehamn. Mönstret gjorde jag som linne från början men nu förlängt och lite utsvängt. Vill ha fler...

lördag 24 juli 2010

EFIT-dag, igen...

Mellan de senaste EFIT-dagarna var det inte så lång tid och jag har fortfarande inte fått ur de sista bilderna från förra dagen ur mobilkameran. Jag ser dem i mobilen men de går inte att få ur.

Så den här gången tog jag med min vanliga kamera istället. Här kommer min dag i bilder:
09.00 hade jag nyss vaknat. Det blev visst sovmorgon och det är härligt när man inte kommit i säng förrän efter midnatt.
10.00 Kollar lite bilder jag la upp på facebook igår. Har också precis maskat av nederkanten på min kofta som nu bara ska få ärmar också.

11.00 ger vi oss av mot marknaden. Dragvagnen är med eftersom vi ska köpa mycket grönsaker.

12.00 Vi lyckas få tag på silverschampo som både är till Jonnas och mitt hår. 

13.00 På väg hem med fullastad vagn och lite extra packning i påsar. Solen skiner och jag trivs i min senast sydda klänning med brottarrygg. 

14.00 Stoppar tvätt i maskinen. 

15.00 Jonna, Sanna och jag är på väg in på Musée Réattu där det finns en hel del konst av Picasso bl.a.

16.00 eller strax därefter kommer vi ut från museet. Det var en ganska stor fotoutställning också av mannen på affischen i bakgrunden, Pierre Jahan. 

Vi har hunnit med halva Tour d'Arles med mannen som guide och får förfriskningar på Place de Forum. 
Sofia lyssnar intresserat? på infon om van Gogh. 

18.00 har vi kommit till Espace van Gogh där det finns otroligt mycket vackra blommor. Vi fotar en stund och går sedan vidare mot nya upptäckter.

19.00 är det dags att fixa mat. I kväll blir det tacos med mumsig guacamole som Jonna fixar. 

20.00 har vi precis avslutat middagen och stickningen dyker upp. Jag har precis lagt upp för ärmarna och stickar några varv.

21.00 har jag kommit en bit på ärmarna som jag stickar med magic loop som vanligt. En liten espresso får avsluta middagen och efter det här blev det inte fler bilder...

Kolla EFIT-sidan om du också är intresserad av att vara med och fota din dag...

fredag 23 juli 2010

Provencalsk tjurfäktning


Ikväll var vi på Course Camarguaise, den provencalska tjurfäktningen där tjurarna är vinnare för det mesta. Det är spännande och ibland lite läskigt. Som ikväll när en kille inte kom över stängslet utan nästan blev stångad på benen. MEN det gick bra och han fortsatte springa. Killarna kallas Razeteurs och hör till Ecole de Raseteurs d'Arles, helt enkelt en skola för att kunna "leka med tjurarna".
Ovan syns armen på en kille som försöker få tag på snörena runt hornen.
En del tjurar hoppar över stängslet och springer en stund på insidan.
Här sitter vi och väntar på att det ska börja.

torsdag 22 juli 2010

Snaart klar...

Stickade klart päronsplittsjalen igår och kom på att jag tänkt ha pärlor i kanten. När jag inte hittade en tillräckligt smal virknål för att virka på pärlorna på garnet trädde jag upp massor med pärlor. För många visade det sig men nu är pärlorna på plats och jag har bara en liten bit kvar att virka på kanten utan pärlor. Jag virkar med ljuvligt grönt Rowans kidsilk haze.

onsdag 21 juli 2010

Stickning pågår


Snart är min avlånga sjal klar. Den är mycket mer päronsplittsgrön i verkligheten än på bilden och jag tror att äldsta dottern kanske vill ha den. Men först ska jag virka fast gröna pärlor i kanten.

tisdag 20 juli 2010

Je voudrais...

Till slut tog jag mig i kragen och gick in till en frisör och frågade om jag kunde få klippa mig. Det fick jag med en gång om jag ville, vilket jag såklart ville.
Hon visade mig in till schampoostolen och satte igång massage i stolen. Där fick jag sitta en stund med inpackning efter schamponeringen och bli masserad. mmmm.
Sen skulle jag försöka förklara ungefär hur jag ville bli klippt och jag hade en bild som väl var. Sen satte hon igång och swich, swosh så var jag klippt.
Blankt och fint blev det och nu återstår bara att se hur det ser ut när jag själv tvättat det och försöker få till det. 
Voilà!

Drömmar

Stickar inte mycket nu när dagarna mest går åt till besök på stranden och andra aktiviteter med barnen. Men en härva med drömmar om att bli en sjal till hösten ramlade in i min brevlåda häromdagen.

En ljuvlig dröm som heter Skogsbär och kommer från Chili Gredelin. Garnet är Madame och det består av 45% kashmir och 55% silke.

Vilken lycka!!

Ännu en vinst har jag lyckats vinna. Den här gången i VM-stickningsbloggen. Jag vann pris i kategorin Övrigt och med mina virkade babyskallror.

Vinsten ska komma från Garnstugan.fi, och det är såå spännande vad det kan vara. Måste bara fundera ut vart jag ska maila min adress...

söndag 18 juli 2010

Svalkande linne

Så blev mitt bluslinne klart. Efter att första överdelen blev alldeles för liten hittade jag en halterneck-överdel i min nya Burdatidning och ritade av den. Den passade nästan perfekt till nederdelen och trots att jag kunde gjort vissa delar lite bättre är jag mycket nöjd och kommer att använda den mycket.


Banden kanske är lite väl långa egentligen men jag har en pigmentfläck på ryggen som jag döljer bra så här.

Nu ska jag till stranden men senare kanske jag syr på min tillklippta trikåklänning med brottarrygg och klipper till några svala t-shirt-skjortor till mannen.