tisdag 31 augusti 2010

Sommarvärme


Jag har tillbringat eftermiddagen tillsammans med Helena på 'stickcafé'. Det var jättekul att träffa henne IRL och vi hade massor att prata om. Vi hann sticka en del också förstås. Tack Helena!

Solsken


Solen skiner o jag ska på stickträff med Helena.

måndag 30 augusti 2010

Utsikten


Himlen är fin idag men Vättern är kolsvart. De har visst sågat ner alla träden längs järnvägen och nu behöver jag inte stå på en pall för att se Vättern.
Jag har förrsten blivit antagen till en av hantverksmässorna jag sökt, än så länge o klipper väskor för brinnande livet. Hoppas snart få besked om fler att vara med på. Funderar på om det finns någon hantverksmässa i Ulricehamnstrakten?

Lite lycka

Min första alldeles egna Odd Molly-blus köpt hos Smultrongården

Så var sista barnet konfirmerat

De hade en väldigt fin konfirmation och nu är den epoken avklarad. I alla fall för mina egna barn.
Bilden togs under en av de "vildare" uppvisningarna. Vi hade sån tur att Tilda hamnade precis bredvid där vi satt.
Efteråt åt vi mumsig smörgåstårta och cup cakes som Tilda bakat. Tyvärr missade jag att fota maten men god var den.

söndag 29 augusti 2010

På min promenad...

...genom stan för att möta dottern såg jag denna kofta i ett fönster.
Bilden blev visst inte så tydlig så jag får försöka ta ett nytt kort en annan dag. Det fina med den var att den var mönsterstickad och vänd med "avigsidan" ut. Det såg väldigt fint ut runt blommorna.

Nya drömmar

Bläddrar i nya Ottobre dam och hittar flera fina plagg.
Tyvärr för mig så finns inte den läckra rosa kappan i mindre stl. än 44. Men det finns kjolar, klänningar och tunikor som jag vill sy. Får se vad det blir när sömnaden av höstkläderna kommer igång. Men först ska jag ha sommar ett tag till, när jag kommer hem till Arles vill säga. Och det sker inte förrän om 11 dagar.
Klicka på bilden så får du en överblick på vilka modeller som finns i tidningen.

lördag 28 augusti 2010

En maska hit...


...o en maska dit. Det är med maskor som med text, det blir ofta nåt annat än det man tänkt från början.

Vilken möjlighet!

Stickamera har en superrolig tävling på gång. Att designa en vante och göra mönster. 


I slutänden kommer vi alla att få tillgång till en mängd nya vantmönster och det är verkligen en möjlighet för alla oss som gillar att sticka att faktiskt ta tag i att skriva ner vad vi gör. 
Jag har redan börjat rita och tänka på hur det ska bli. Men hur det sen blir i slutänden vet ingen. 

torsdag 26 augusti 2010

Hemma


Solen sken, sanden o vattnet inbjöd till bad. Men, nej tack. Vättern är alldeles för kall att bada i.

onsdag 25 augusti 2010

Ännu en värmande kofta


Min midjekorta kofta ligger o torkar efter att ha blivit färdigstickad. Nederkanterna stickade jag med en tråd rest av mitt Galadriel från chili gredelin och en tråd Forsells alpaca som resten av tröjan är stickad av. 
Kanske kan jag använda den till min vit-turkos klänning på söndag. Min nya klänning blir i alla fall inte klar. 
Nu har jag nästan packat klart och ska sätta mig i sängen och sticka en stund innan jag "försöker" somna. Klockan ringer ju 03.37 som vanligt när jag ska till Sverige och det är ju snart...

Tacka vet jag internet

Hade gett upp tanken på att jag skulle få tag på mönsterbeskrivningen idag men när jag kom hem från stranden och loggade in på FB hade min gymnasiekompis B skickat bilderna till mig.
Nu ska jag se om jag får klänningen sydd ikväll eller om jag inte hinner det. Klockan halv fyra i morgon bitti ringer väckarklockan och sen åker jag mot Sverige.

Efterlysning av sybeskrivning

Har du Burdatidningen på bilden? På svenska alltså? Jag håller på och syr en klänning ur den och det är såå svårt att förstå alla franska fackuttryck.

Uppdatering: Jag har fått foton på beskrivningen!!
Tack snälla på förhand. 
Jag tänkte att jag skulle kunna sy klart den idag men förstår verkligen inte hur jag ska få ihop alla delar. 

tisdag 24 augusti 2010

Tyg och otyg

En liten tävling pågår hos Tyg och otyg. Hon firar att hon bloggat ett år och självklart hoppas jag på tur.

Det blir inte så dumt

Nu när jag till slut kunde prova tröjan är det ganska okej. Som ni ser har jag en bit kvar att sticka på ärmarna och även på kroppen. Den ska iofs vara kortare än midjekort men den måste ju nå en bit till i alla fall.
Nu ska jag göra de aviga varven med dubbelt Galadriel och enfärgat i dalarna. Sen får vi se om det blir så kallt att jag kan använda den. Just nu var det i alla fall ingen passande temperatur.

På gång igen

Vaknade alldeles för tidigt i morse men gick upp och läste tidningar och efter en stund blev jag sugen på att sy i ärmarna på min Tuzo-tröja.
Nu är det klart och jag ska snart prova den för att se hur mycket som behöver stickas på i nederkanten, både på ärmarna och på fram- och bakstycke. Jag ska blanda i lite Galadriel från Chili gredelin och det kommer nog att bli finfint.
Jag har också plockat fram min Hallett's Ledge igen. Det är ingen stickning jag stickar på när jag kollar på film eller i bilen. Den kräver koncentration men på torsdag flyger jag till Sverige och då blir det perfekt att sticka klart ärmarna och i Sverige ligger fram och bakstycket och väntar på att bli färdigstickade också.
Funderar på vad den ska få för knappar...

måndag 23 augusti 2010

Ny inspiration

jag tänker inte göra något mer ikväll, mer än att göra ett inlägg till. Hamnade hos Mia med bloggen Snitsat Stickat där hon skriver om ATC - Artistic Trading Cards, som det tydligen står om i Hemslöjden.
Det låter så spännande att jag nästan fick tillbaka lite inspiration. Hoppas att jag kan få tag på tidningen när jag kommer till Sverige på torsdag. Jag kan ju i alla fall läsa den på biblan eller på någon av alla hemsidor som finns om fenomenet. Tex. här... eller på ATC Sverige. Eller på flickr... Det finns hur mycket som helst!

Inte nöjd med nåt

Har iofs klippt till klänningen och den blir nog bra när jag väl sätter igång och syr den. Men när vi tittade på film idag sydde jag ihop ärmarna på min Tuzo-look-a-like. Den turkosgröna i alpacagarn och jag känner mig inte nöjd med den. Kanske är det för att den verkar bli i minsta laget. Jag har stickat lite på en babykofta i visjö karamell men där kanske inte garnet räcker. =(
Har lust att sticka men ingen lust varken att göra klart eller börja på något nytt. Kanske beror det på värmen eller att jag helt enkelt är trött.
Dags att gå och sova och drömma vackra drömmar istället för att krypa in i det svarta hålet.

Syr mest

Som vanligt när det närmar sig resa till Sverige inser jag allt jag vill få klart innan det är dags. Dessutom kom jag på i går kväll att jag behöver ha en ny klänning på söndag då yngsta dottern konfirmerar sig.
Alltså håller jag just nu på och ritar mönster och ska strax klippa till en klänning som jag behöver en sjal till för att kunna använda i Sverige. Kanske passar min lila Citron?

Det är nog dags att planera lite mer exakt för höstens kläder. Hittade för ett tag sedan en slags SWAP = Sewing With A Plan, där man planerar och syr sex plagg för varje säsong. Det tycker jag låter väldigt bra och lagom mycket, så för hösten 2010 planerar jag att använda mig av färgerna: jeansblått, oblekt, grått, plommonlila och andra lila och rosa nyanser,

Jag planerar att sy:
- några kjolar,
- ett par byxor i linnetyg. Det fungerar ganska länge här i Provence i alla fall.
- en jacka i oblekt oljerockstyg. Tillklippt redan i våras och även om jag inte längre vill ha just det fodret får jag göra något åt det så att jag ändå blir nöjd.
- klänning i grått bomullstyg med mönster i rosalila nyanser. (den jag håller på och klipper till.)
- t-shirts i grått, lila o kanske något mer.

söndag 22 augusti 2010

Fick ett tips

Kolla in vilka minitröjor hon stickar!

Någon annanstans...

Idag lägger jag mina EFIT-bilder i bloggen "Vårt hus i Provence". Det passar tycker jag, eftersom jag är i Provence just nu.
Här ser ni delar av vad jag varit med om idag.
Snart kommer det nåt litet stickrelaterat inlägg också. =)

En ny dag

Idag är det EFIT-dag och vi ska åka till stranden. Men före det ska vi gå och titta lite på en hantverksmarknad som är i närheten. Här kommer min första bild som jag tog när jag blev påmind av Ulrika om att det var EFIT idag.
08.45 Första koppen kaffe, eller är det kanske andra?

fredag 20 augusti 2010

En liten bit på väg

Nu har jag nog bestämt mig för att starta Touraine (ravelrylänk), snart...
Jag har i alla fall stickat ett lite stickprov i mitt grålila Safran.

Överjaget

Mitt överjag tog kommandot över mig och jag startade ingen ny stickning igårkväll. Istället tog jag fram min Tuzo-look-a-like och fortsatte på den istället.
Men jag har tittat i garnskåpet och några nystan Safran kanske ska få bli en Touraine, sen...

torsdag 19 augusti 2010

onsdag 18 augusti 2010

Provencalsk paj

 Pajen blev vädligt god även om jag kommer att ta mer getost om jag gör den en annan gång. Jag halverade ingredienserna men det skulle jag inte göra med getosten om jag gjorde den igen.
 Till förrätt åt vi nykokta musslor som grannen kom in med på eftermiddagen och tydligen är det muscadetvin som ska drickas till musslorna. Uppgift från "säker källa".

Mina färger

 Klart jag måste ha lila plommon också. Plommonlila är ju en underbar färg liksom de här plommonen var gudomligt goda.
 Vi köpte dem igår på väg hem från stranden. Odlaren stod vid vägkanten och sålde plommon, aprikoser, nektariner och meloner. Plommonen är såå goda att jag är helt såld.
Nästa gång ska jag fråga vad det är för sort.

Tarte aux tomates et fromage de chèvre

Ikväll ska jag göra en paj som jag hittade receptet på när jag bläddrade i några gamla Vakre Hjem & Interiør. Pajen innehåller småtomater, svarta oliver, rödlök och smulad getost. 
Det låter verkligen som en paj som passar att äta i Provence, eller när man drömmer om att vara i Provence. 


Jag återkommer med bild på hur min såg ut och om hur den smakade. 

Höstfärger

Inte för att jag har den minsta höstkänning än men tyget kommer nog att bli en tunika att ha i höst och nagellacket för 1€ flaskan kommer att pryda mina tånaglar när det blir höst och innan det också förresten.
Jag försöker koncentrera mig på att ha lila o rosa som komplementfärger på mina tänkta höstkläder. Får se hur det går.

Förberett

Har kommit igång med babyfiltarna igen. Jag behöver fylla på med saker till marknaderna. Snart får jag veta om jag kommit med och jag vill ha ett välfyllt bord när det väl är dags.
Men innan jag syr klart dem ska jag gå på marknaden. Kanske hittar jag något fint tyg, sytråd eller så blir det bara grönsaker. Inte så bara det heller.

tisdag 17 augusti 2010

Inget nytt

Inte än. Jag vet inte vad som hänt men det känns viktigare att bli av med en massa UFO:s som ligger i lådor, korgar och kassar.
Nu virkar jag klart en marknadskasse i en tråd mattvarp och två trådar tunt grönt lingarn.

Det hade varit kul om vi kunde använda den i morgon på marknaden men den blir inte klar. Men på lördag, då...

En snutt garn

Jag fick t.o.m. en snutt garn över när min Valkyria efter många maskor stickade blev klar, alldeles nyss. Nu är alla trådar fästade och den ligger i blöt.
Den är galet varm att ha på sig men det lär väl bli kallare om några månader. Nu blev jag svettig bara av att ha på mig den i fem minuter.
Garnet jag stickat av har jag köpt i mataffären Monoprix alldeles nära där vi bor. Det är 50% bomull, 25% akryl och 15% lin och jag har stickat med stickor 5 mm. Mönstret är inspirerat av ett gratismönster från Berocco och ännu mer efter Sahfis variant. Men jag har stickat uppifrån och ner och ärmarna på magic loop. Ni anar kanske hur skönt jag tycker att det är att ha slutfört ännu en tröja av alla pågående. Detta är förresten min nionde i år. Det ska bli minst 12 stycken eftersom jag är med i IntSweMoDo2010. (ravelrylänk)

måndag 16 augusti 2010

Om ni visste...

Jag är så sugen på att börja sticka på något nytt men min vanligtvis svaga sida är väldigt stark just nu. "Slutför minst en tröja så kanske". Eller "slutför två tröjor så får du", eller "slutför tre tröjor så får du absolut börja på något nytt". Jag vill!!!
...o jag stickar o stickar och det känns inte som om ärmarna blir längre alls men det blir de väl. Snart bara kanten nertill på ärmarna kvar och sen fästa trådar. =D

söndag 15 augusti 2010

En mörk citron

Nu är min andra citronsjal klar. De sista varven var dryga men med ljudbok i öronen gick det betydligt mycket lättare än förra sjalen. Nu ligger den i blöt och det ska bli spännande att se och känna hur garnet förändras när det har torkat.
Jag stickade en extra rapport för att få sjalen lite större än originalet. Den blev nog mycket större än min förra eftersom drops silke-tweed är lite tjockare och att jag stickade med stickor 4.5mm. 

Nu är det dags att plocka fram antingen ärmarna till Hallett's Ledge eller ärmarna till min orange Valkyria.

Bara "lite" kvar

Har ägnat stor del av helgen åt att sticka på min lila citronsjal. Nu är det "bara" 4 varv kvar + avmaskning. Det är bara det att det är drygt 600 maskor per varv.
Jag har gjort en extra rapport och sjalen kommer nog att bli stor och härlig och kommer att värva mig i höst. Just nu värmer den lite väl mycket i mitt knä.
New Moon tog just slut i mina öron så nu ska jag börja lyssna på en ny ljudbok för att distrahera mig lite när jag stickar. (Jag lyssnade på den engelska versionen men den finns på svenska också).

lördag 14 augusti 2010

Citron purple

Jag tror att det går fort och lätt att sticka min andra Citron tack vare att jag lyssnar på New Moon samtidigt. Det spelar ingen roll att varven är oändligt långa när jag ändå med spänning får höra om Bella, Edward och Jacob.
Den här gången ska jag göra en extra rapport för att få sjalen lite större och snart är jag klar med fem rapporter. "Bara" en rapport kvar + volangkanten.

Grattis på 20-årsdagen

I augusti är det Kalle som fyller år. När han var liten tyckte farmor det var synd om honom som inte fyllde i mars som alla de andra, så hon gav honom paket då också. Konstigt nog fick inte de andra paket i augusti.

Grattis min lille, store pojk till dina 20 år. Kanske börjar du plugga på högskola om nån vecka (när jag planerar det här inlägget är det bara mars så jag vet inte än.) 

Nu ska vi läsa om hur Kalle är enligt sitt kinesiska tecken.

Kinesiskt horoskop - Hästen

Hästar är tilldragande personer. De är varma och vänliga och gillar sociala tillställningar med många människor. De är perceptiva och tycker om att tala. De har en hög andlig natur och är ombytliga. Hästar är hetlevrade och envisa. 

Lika snabba som de är på att bli kära, lika snabbt tappar de intresset. Här idag, bort i morgon är något av en hästs varumärke. Då, när du är redo att aldrig se dem igen, kommer de att ta vid där de senast lämnade!

Hästar är äventyrare i sina hjärtan men de har ett skarpt sinne och näsa för affärer. De tror på sig själva och är mycket energiska. De gillar både fysisk och mental träning. Deras rörelser är snabba men graciösa, deras tal forcerat men ändå elegant.

Hästar blir lätt aggressiva om de inte får som de vill. De har inget behov av att äga andra därför blir de inte heller svartsjuka. De värderar sin egen frihet över allt annat. Då de är emotionella av sig, litar de på sin känsla för saker. Känns det inte rätt blir det inget utfört. De har förmågan att improvisera och kan hantera många saker på en gång.

Det är svårt för hästar att följa ett schema då de inte respekterar rutiner. De måste hålla sig sysselsatta men gör bäst ifrån sig när de får fria händer. Hästar har ofta udda arbetstider.
Hästar är fulla av nya idéer för att lösa svåra problem. När de har en ide, vill de starta direkt. De arbetar dygnet runt tills de har slutfört det. Hästar vill komma till slutet så snabbt som möjligt då de inte har någon tid att försitta. De bryr sig inte om du är brutal, bara du inte slösar med deras tid. De lider av sömnlöshet.

Hästar måste tillåtas att visa sina känslor. De har ett hett temperament och är otåliga, vilket de gärna visar. I kärlek är hästar sårbara. De ger upp allt för deras kärleksobjekt. Detta skapar problem för dem då de är så impulsiva.

Om du har bjudit in en häst får du vänja dig vid att han blir den centrala gestalten. Hästar hör hemma i karriärer där de är omgärdade av människor. De tycker om att utkämpa sina egna slag. Färgstarka och livfulla får de många vänner. Om de kunde vara på flera ställen samtidigt, skulle de vara mycket nöjda. Deras själ är rotlös och ständigt sökande. Kreativitet är en del av deras väsen. De är talangfulla författare eller aktörer. Hästar har inget emot att börja om från början igen. De bibehåller sin beslutsamhet och tycker om nya succéer.

Kärleksmatch - Passar bra med: Två hästar är som gjorda för varandra. De sitter där bara och ser varandra djupt in i ögonen, medan de lyckönskar sig själva till att ha fötts så vackra.
Fåfänga spelar också roll vid en romans mellan orm och häst. Förhäxad av ormens skönhet gör hästen allt för att göra den eldiga reptilen till viljes. Och hon i sin tur avgudar honom för att han är så klok.

Kvinnliga hundar är mer tillgivna än romantiska och de avgudar starka varelser som hästen. Hon kommer att vara så angelägen att vara till lags, att hon till och med slutar kritisera alla hans små fel och brister. I gengäld skyddar hästen den tillgivna hunden.
Geten har inget som helst sinne för rutiner, men väl ett storartat sinne för humor. Som älskande passar geten och hästen utomordentligt väl ihop. Här är det fråga om verklig harmoni. Men geten får akta sig för att ta hästen för given.
Kärleksmatch - Passar ganska bra med: Haren trivs med hästens goda humör och personliga omsorger. Men hon får bara inte vänta sig att hästen ska falla in i hennes rutiner.

Kärleksmatch - Undvik: Gris, tupp och apa gör bäst i att hålla sig borta från hästen när det blir tal om kärlek.
Kolla ditt tecken!

fredag 13 augusti 2010

Nytt

Kom på att jag behövde en stickning där jag inte behöver läsa diagram eller krångla med magic loop och därför startade jag en till Citron-sjal. Den här gången tänker jag behålla den själv och jag tänker sticka den en omgång större än mönstret. Men när jag kommer dit kanske jag är så uttråkad att den blir som vanligt. 
Jag stickar i alla fall i Drops silke-tweed i en djupt mörklila färg och stickor 4.5mm. Höstens färger för mig är tänkta att gå i lila nyanser bl.a. och då kommer den här passa bra.

Tygkassar

Hos Krumitott kan man vinna en av dessa finfina kassar. Det skulle jag verkligen inte ha något emot. Kassar kan man inte få för många av.

onsdag 11 augusti 2010

På väg


Sover hos mina föräldrar inatt och får skjuts till flygplatsen av dem. Ser fram mot att få sommar igen. Vi ska åka direkt till havet när jag landat. Nu ska jag spinna lite. :)

Rättvisa

Stina tyckte att det var orättvist att brorsan fick vara med på bild i bloggen bara för att han kryper in i plastpåsar o luktar på ull. Så självklart får hon vara med på bild också.
Läste faktiskt i en grupp på ravelry att man kan spinna av katthår också. Men först ska jag spinna av dotterns hunds hår. Hon samlar för fullt och lär få göra det ett tag till. 

tisdag 10 augusti 2010

Medelhavsträdgård?

Hos Boviksmarinan kan man vinna en bok om hur man fixar en Medelhavsträdgård på svenska. Den vill jag gärna vinna eftersom jag har en balkong som kan bli som en trädgård. Eller?