söndag 31 oktober 2010

Veckans UFO, vecka 43, efter

Solen skiner och tack vare att mina barn, man och vänner lyssnar och hjälper till känns det som om UFO:t är FO för den här gången. Nu känner jag mig glad och energifylld igen och ser med glädje fram mot marknaden nästa helg.
Välkommen dit du som har vägarna förbi.

Stickinspiration


Via Ysoldas blogg hittade jag en sida med stickinspiration från Island. Wow, vilken dröm att åka dit på en stickkurs och på sidan finns det massor med inspiration, mönster, artiklar m.m.

En härlig lördagkväll

Det har jag haft, framför symaskinen. Äntligen känner jag mig laddad och får saker gjorda igen. Det har varit en svacka i veckan som ni kanske märkt men nu tar jag nya tag och syr som en galning, veckan som är kvar till hantverksmarknaden.
Ikväll har det blivit några nyckelband och några nappband. Det blå nyckelbandet försvinner direkt till Linköping eftersom näst äldsta dottern behövde det. Fler är tillklippta och blir sydda i morgon plus en del annat hoppas jag.

Om ni har vägarna förbi i närheten av Jönköping nästa helg är ni välkomna till Vidablick i Bankeryd, som ligger ca 1 mil norr om på Vätterns västra sida.
Glöm förresten inte att ni får sova en extra timme inatt. Ställ tillbaka klockan en timme när du går o lägger dig så att du inte glömmer det. Fast de flesta sover nog redan. Jag ställer om min nu så känns det inte som om jag varit vaken för länge. Klockan är jag bara strax efter 23, eller hur??

lördag 30 oktober 2010

Möbius halskrage

Lite hinner jag faktiskt sticka mellan andra saker som händer. Resestickningen från förra söndagen är snart klar.
Ska bara sticka upp ett eller två nystan till så att det blir rejält fluffig. Funderar på hur jag ska få uppläggningsvarvet mindre synligt nästa gång. Den nya uppläggningen jag lärt mig är fantastiskt bra, superelastisk till skillnad från de jag gjort tidigare men det är ändå slätstickning och det bryter ju av mot mosstickningen. Ska testa med att göra räta och aviga direkt när jag stickar upp maskorna efter uppläggningen.

Grattis

Idag fyller min älskling år. Tyvärr är vi inte tillsammans men vi får fira honom ordentligt när jag kommer hem till Provence igen.
Grattis älskade!!

fredag 29 oktober 2010

Smarta kassar

Jag har varit med i Miljökassebytet som KrajaMaria ordnade och nu tror jag att även mina kassar nått fram.
Mina kassar är sydda i ett fyndat påslakan. Gammalt men oanvänt vad det ser ut. Jag har sytt i nyckelband för att det ska vara lätt att få upp nycklarna när man packat maten. Det är bara att dra i bandet så hittar man dem och behöver inte packa upp varorna utanför dörren. =)

Här nedanför är kassen jag fick från Kerstin med bloggen Titiashörna
...och den här fick jag av Eva-Lena utan blogg. 
Tack så jättemycket och båda används flitigt. I Provence där jag bor för det mesta finns inte plastkassar i affärerna, så antingen har man med kasse eller tar matvarorna lösa i vagnen ut i bilen elle bär i händerna. 
Alltså är miljökassarna både välkomna och mycket användbara.

torsdag 28 oktober 2010

Dagens fynd i köksskåpet

Har varit och målat möbler idag och när jag skulle äta lite mellanmål hittade jag den här fina tallriken i skåpet. det var riktigt mysigt att sitta vid, det från vinden nerflyttade köksbordet, med ljuset tänt, höra spraket från vedspisen och titta ut mot sjön.
Känner mig något så när återhämtad nu, förkylningen borta och jag är på gång med möbelmålningen. Dessutom fyndade jag tapeter på Sandbergs i Ulricehamn idag. De har utförsäljning även fredag och lördag så har du vägarna förbi tycker jag att du ska åka dit! Läs mer i husbloggen.
 I morgon ska det äntligen blir lite hantverksjobb. Som jag har längtat hela veckan.

onsdag 27 oktober 2010

Adam


Det känns som att gå på skattjakt när jag går runt i  vårt hus på landet. Idag glömde jag kameran men mobilen är ju med. Fyndet idag blev tre Adam-koppar plus extra fat. :)

Veckans UFO, vecka 43

Veckans UFO får vila när det gäller stickningen. Det är massor med saker att färdigställa till hantverksmarknaden i allhelgonahelgen. Så veckans UFO får vara jag själv.
Ena stunden tycker man att man är färdig med sig själv, har lärt känna sig själv tillräckligt och nästa inser man att så var det inte alls. Så jag försöker färdigställa så mycket det går.

Hur var det nu det stod i reglerna? "Jag måste inte göra klart projektet under vecka" och "Jag måste inte arbeta bara på detta projekt, men ge det lite omsorg vid varje tillfälle jag sätter mig ner".
Så nu tar jag hand om mig själv lite! På bilden min hortensia i Provence som den såg ut i söndags.

Jag önskar...

... framför allt att mina barn får ett lyckligt liv
...att jag får leva i harmoni med mycket kärlek
...att det jag säger låter likadant i mottagarens öron som när orden lämnar min mun, så att inga onödiga missförstånd uppstår.
...att jag snart kommer igång med att väva. Snar nog ska jag solva om vävstolen till rosengång.
...att vi får må bra och klarar av mitt flackande liv.
...att jag kan styra mer över min tid eller egentligen lära mig att jag inte kan styra över all tid.

tisdag 26 oktober 2010

Jag önskar...

Jag går och tänker på en lista med saker jag önskar. INTE prylar utan andra, viktigare saker. 
Snart kommer min lista på vad jag önskar i mitt liv.

Sista blomman...

...på balkongen. Fick se att jag har en blomma på väg att slå ut. Det gör den kanske inte men den är fin så här också.
Idag blir det däckbyte på några bilar. Jag och sonen ger oss av till gården och byter däck. Kanske kan jag få hjälp att bära ner lite möbler från vinden också, så att jag en annan dag kan åka dit och måla lite.

måndag 25 oktober 2010

Ibland...

...känns tröjor för fjuttiga. En rejäl overall att krypa in i borde kanske bli nästa års projekt. Nä, skämt åsido så känns det bara som om man ibland ville skärma av lite.
Jag börjar med att lägga mig och sova. Det kan va minst lika bra.

Nästan som julafton

Det är dubbelt det här med att pendla mellan två hem, två liv, man och barn. Jag vill va med mannen i Provence hela tiden samtidigt som jag absolut vill vara med mina barn så länge de bor hemma. Så att pendla är det som gäller några år till.

Nu till julaftonskänslan. Jag hade flera paket som väntade i posthögen när jag kom hem och bland annat den fina överraskningsvinsten från Frisky Frog, som jag vann i början av september. Den har legat och väntat ett bra tag här i svenska hemmet och nu äntligen fick jag öppna den. Paketet bestod av material att virka godisar av inkl. mönster och dessutom en superfin trekants-stickväska. Perfekt att ha flygstickningar i tex. eller flygvirkningar i det här fallet.
Tack snälla Carin för den fina vinsten

söndag 24 oktober 2010

Resestickning -ar

Eftersom jag flyger till Sverige idag så funderar jag såklart på vad jag ska ha som resestickning. Sist jag var i Sverige började jag på en fluffig halskrage till Tilda men det har inte blivit mycket stickat sista tiden. Nu kom jag på att jag ska göra den som en möbius-halskrage istället och nu har jag lagt upp och stickat första varvet.

Den här gången följde jag Cat Bordhis uppläggning och den är såå mycket enklare att få lagom hård i början än de jag provat tidigare.

Testa du också så får du se!

Som andra resestickning är tar jag mysteriesockorna från Through the Loops. Ska bara skriva ut fjärde ledtråden också. Har nämligen ingen skrivare i Jönköping.

lördag 23 oktober 2010

Lyckolördag

Trots en grym förkylning som inte vill släppa, ingen sophämtning pga strejk, ingen marknad pga strejk men som ändå blev liten marknad blev den här lördagen en alldeles speciellt glad lördag.
Upptäckte just att jag vinnit ett lyckohalsband hos Lenas hantverk.

Tack snälla Lena! 
Kanske kan det passa ihop med de fina lyckoörhängena jag vann hos Annelie i Singapore...

onsdag 20 oktober 2010

Struktur önskas

På promenad genom stan med min svägerska hittade jag en tröja som jag gillade. Som vanligt köper jag inte utan "ska sticka själv" någon gång. (borde kanske gå tillbaka och köpa den istället)


Funderar nu på hur sjutton den är stickad egentligen. Någon som sett den här el. liknande struktur någon gång, och var i så fall?? Tacksam för tips!
Lyckades dessutom inte få ur bilderna ur svägerskans mobil utan fick fotografera bilden i mobilen. Yiihaa.

tisdag 19 oktober 2010

Jag vill, jag vill, jag vill...

Ååh vad gärna jag skulle vinna en ny symaskin. Syr på en grön Husqvarna när jag är i Sverige och även om den är stabil så har jag inga extra pressarfötter utan den är verkligen basic.
Hos Symaskineriet kan man vinna en alldeles ny Janome-maskin och nu måste det vara min tur att ha oändlig tur.

måndag 18 oktober 2010

Veckans UFO, vecka 41 Efter

Jag har ganska mycket som ska bli klart de närmaste veckorna och fick för mig att jag inte skulle ha något stort UFO föregående vecka och det var nog ett smart drag. Jag valde några av mina virkade rosor som bara behövde få monterade blad och broschnål och nu är i alla fall fem stycken helt klara.

Nu ska jag bara tänka ut vad som blir denna veckans UFO. Återkommer med det. Upptäckte att jag inte visat bild på förra veckans färdiga UFO. Men här är den ena på en kass bild. Missade att torka av linsen innan fotografering.
Den gröna blev inte fotad innan leverans men så är det ibland.

söndag 17 oktober 2010

Den ryska sammanfogningen

Fick ett tips för någon vecka sedan om ett sätt att foga ihop garner när det ena tar slut men för den delen även när man byter färg. Det var de Ryska sammanfogningen/Russian Join (ytterligare en länk). Jag har sett något liknande tidigare men tappat bort var så jag blev glad när jag hittade den här beskrivningen hos Ilkka.

När det gäller ullgarn brukar jag splitta garnet och foga ihop det med hjälp av tvålvatten eller saliv men för bomullsgarn tex. fungerar ju inte det. Men nu har jag ett starkt och enkelt sätt att fixa bomullen också. På bilden sammanfogning av garn i en virkad babyskallra.

lördag 16 oktober 2010

Första gången

Första gången jag hörde talas om Ben&Jerry var när Magnus Uggla berättade om sin favoritglass för många år sedan. Inte förrän nu har jag köpt min alldeles egna, första Ben & Jerryglass. Och den var god även om jag inte är någon älskare av iskalla saker. Men lite i taget ska jag nog kunna få ner den. =D

Ännu en tävling

En hemlig rosa kasse vore väl kul att vinna?
Jag gillar rosa just nu och behöver lite rosa påfyllning. Kolla in hos Par i stickor om du också blev sugen.

fredag 15 oktober 2010

Saknar...

...mina kära stickkurskompisar som jag gick med på HV. För ett år sedan var de här på besök och snart ska jag bjuda in dem igen. Hoppas att några har tid att komma tillbaka.

Jag saknar alla roliga träffar och alla skratt med er!

Spontant stickcafé...

...är ett väldigt roligt sätt att lära känna nya människor. Kanske är du på vift någonstans, i jobbet eller ändå, och då kan det va kul att träffa andra stick- och virksugna. Det är kanske inte rätt dag för det ordinarie stickcaféet och du kanske inte ens vet var det är.
Men nu, tack vare Janette, kan du på ett enkelt sätt få ihop till ett spontant stickcafé eller stickdejt som vi kan kalla det. Kolla in och bli med i bloggen Stickdejten och se till att det blir massor av stickdejter över hela Sverige!

Ett nytt kapitel


Snart kommer jag i sakta mak måla möbler och inreda vårt hus på landet. Jag tänker köpa en stor burk med färg och sen ge mig på det som finns på vinden och i bodarna runt omkring.
Självklart vill jag ha en blogg att dokumentera allt i, främst för min egen skull, men även för andra i min närhet som tycker det är kul att se vad jag hittar på.
Välkommen att följa vad jag gör i Ett hus på landet.

torsdag 14 oktober 2010

Rosa utlottning

Hos Kinoko kan man vinna den här fina rosa börsen. Den skulle verkligen passa mig just nu! <3

Virkning

Om mindre än en månad ska jag stå på hantverksmarknad i Sverige och nu är det dags att få ihop så mycket färdiga saker som möjligt.
Just nu håller jag på och fogar ihop mormorsrutor som mormor har virkat. Alltså en äkta mormorsfilt. =D
Efter den här finns det rutor till en grönblå och en blålila. Jag hoppas få ihop dem de närmaste dagarna.

tisdag 12 oktober 2010

Veckans UFO v.41


Funderade på om det var en grön kofta som skulle bli veckans UFO men insåg att det var bättre att virka rosor till broscher. Förra veckans UFO var de två mössorna o de blev klara men den gröna blev inte fotad innan leverans. Bild på den andra kommer.

söndag 10 oktober 2010

Sockmys

Jag är glad att jag kommit igång att sticka sockor igen och det är lite spännande att sticka från mitt "sockblank". Lite krulligt är det ju men det rätas ut sen när jag blöter sockorna. Har kommit en bit på andra ledtråden och även om den är större än första kommer jag säkert att vara klar innan trean kommer på fredag.

T undrar över vad Sockblank är för något. Lite berättar jag om i inlägget där jag färgade mitt stycke men lite mer kan man läsa om hos Knitpicks här.

lördag 9 oktober 2010

Njuter av solen i Provence

Återhämtar mig och vilar mig i form. I dag har jag äntligen börjat tränsa knapphålen på min Tea Leaves som har alldeles för små knappar. Men nu kommer den inte att glida upp när jag har den på mig.
Stickar lite på en mössa och socktobersockorna också, men nu blir det marknad om en stund.

tisdag 5 oktober 2010

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Gårdagen blev bara så lugn och skön som jag tänkt mig fram till 15-tiden ungefär. Sen blev allt upp och ner och stickcaféet IRL blev det tyvärr inget av utan jag satt på akuten med min pappa som snubblat ner från stegen när han borrat i taket. Inget brutet så i slutänden var det inte så illa som det kunde varit. och kanske leder det till något riktigt bra.
Nu ska ni i alla fall få se bilder på delar av min EFIT-dag. =)
Åttakaffet har jag ju redan visat. Klicka på EFIT-etiketten här under så får du se det igen om du vill.
Vid nio surfade jag på Ravelry lite. Det finns alltid en massa nya modeller att inspireras av.
10.05 Lyder jag ordern som står på lappen på kaffebryggaren. "Rengör mig!" Jag rengör den med ättika och vatten och tror att det blir bra.
Vid elva ger jag mig ut på promenad mot A6. Solen skiner på en hög blå himmel och jag får till min förvåning se blommande vallmo och blåklint. Det är inte precis det man förväntar sig i början av oktober. Jag minns att första snön kom den 4 oktober för kanske 10-15 år sedan.
12.05 har jag träffat Sköna Helena. Det är ju kanelbullens dag så en bulle blir det, men den här med blåbär.
13.05 När en timme gått sliter vi vårt hår med diagrammet till Helenas senaste kofta, Acorns. Är det verkligen ingen annan som hakat upp sig på att diagrammen är fel??
14.05 Nu har H repat upp och slängt garnet och mönstret till Acorns åt sidan och börjat sticka på något annat. Jag stickar det sista på en mössa, dricker kaffe och njuter av sällskapet.
15 och framåt. Efter att ha handlat börjar telefonerna ringa och jag tillbringar några timmar i olika samtal samtidigt som jag försöker få till lite mat. Sista samtalet gör att jag helt får planera om middagen, avboka stickcaféet och ge mig av mot sjukhuset.
18.03 dricker jag bara lite kaffe innan jag ger mig av. Resten av kvällen tillbringar jag på olika stolar i väntrum osv.

måndag 4 oktober 2010

Funderingar om stil

Precis som efter förra höstens resa med vännerna får jag funderingar om min stil. Nu är jag mer medveten och har sen förra året mer regelbundet tänkt på vad jag gillar och framför allt att det jag syr eller stickar inte bara blir till av en slump utan genom en tanke. (nåja... så himla genomtänkt är inte allt. Men lite...)
Förra hösten gjorde jag det här collaget som fortfarande hänger över min arbetsplats.
Den stämmer fortfarande överrens med vad jag gillar och vilken stil jag vill ha. Nu är det bara detaljplanering som krävs och lite mönsterkonstruktion, tillklippning och sömnad. =)

Veckans UFO, vecka 40

Dags att visa ett nytt UFO som ska bli klart i veckan. Men i mitt fall är det två. Två likadana mössor varav en är beställd och den andra finns som alternativ att välja bland. Den som inte blir vald kommer antagligen bli en present.
Snart klara som ni ser. Den ena ska bara fästas trådar på och den andra är jag på avmaskningen.

Förra veckans UFO var ju min fiskrenströja och den blev ju helt klar. Jag är mycket nöjd med den och fixar i InDesign nu så att mönstret snart kommer att finnas att köpa för den som vill göra en liknande.

Tack Maria för att du drog igång det här så att det blir lite roligare att fokusera på att få klart.

EFIT-dag

Idag kommer ni att få följa min dag igen. Hoppas på att det blir lite omväxling och inte bara stickning i soffan. Men lite annat är planerat, tex. stickcafé IRL ikväll. Äntligen känns det som om jag har tid att åka på stickcaféet jag brukade gå på i våras.
08.05 satt jag i sängen och jobbade på veckans UFO (kommer också i ett annat inlägg) och drack kaffe i min nyinköpta mugg. Visst är den fin? Jag hittade den för endast 5 kronor i Skövde och den gör mig glad varje gång jag tar fram den.

Helgen som gick

I lördags åkte jag med roligaste väninnorna till metropolen Skövde. För läänge sedan var vi arbetskamrater och i drygt 15 år har vi åkt på "shoppingresor" höst och vår. Vi träffas i stort sett aldrig förutom på de här resorna och det är en sån energikick.
Vi fikar o tittar i affärer en hel dag och under tiden pratar vi och berättar om våra liv och får och ger tips och råd om allt från himmel och jord.
Tack för en mysig lördag!

fredag 1 oktober 2010

Jelloglas


När jag var liten åt vi en efterrätt som kallades Jello el stirr som vi sa. En slags saft-gelé som i barn gillade väldigt mycket. Vi åt i de här glasen som jag gillar väldigt mycket. Än så länge står de hos mina föräldrar. Men sen...

Socktober

NU är Socktober igång och jag har lagt upp för mina mysteriesockar. Det ska bli kul att sticka sockor igen. Det var ett tag sedan och nu vore det kul att sätta igång igen. Nästa års mål kanske får bli att sticka 30 par sockor ur min sockbok, som jag skrivit om tidigare (6 augusti). 30 just för att det finns 30 modeller i boken.

Men nu till mysteriesockorna. Jag har lagt upp med Estonian Cast On och med Magic Loop. Den här gången hittade jag ett smidigt sätt att lägga upp två sockor med magic loop, i Linda's Knitting Blog.